Prima zi de scoala – inapoi la viata de liceu

September 15, 2010 scris de  
In categoria Gossip

Am intrat pe poarta liceului cu dreptul, asa cum imi spunea mama in primele zile de scoala din clasele primare, si parca am respirat alt aer, unul incarcat de tutun, desigur. Imi amintesc cand am facut acelasi lucru in urma cu 4 ani. Eram mici si speriati si am dat cu nasul de niste fitosi mai inalti cu 2 capete decat noi si cu bolizi parcati in fata liceului. Erau cei de clasa a XII-a, imbracati numai cu haine de firma, cei care ne priveau mereu cu nasul pe sus.

prima-zi-de-scoalaIata ca a venit vremea noastra. Suntem clasa a XII-a, dar nu mi se pare ca suntem fitosi. Abia am facut toti 18 ani si nu ne-am trezit intr-o dimineata altfel, ci ne-am trezit cu multe intrebari. Auzi peste tot prin curtea liceului discutii precum urmatoarea:

“-Bai, n-am scris nimic la romana. Nici nu stiu ce-am avut de scris, dar se stie ca am avut…
-Stai, ma, linistit, ca n-a facut nimeni nimic. Te-ai gandit unde dai?
-Pfff! Si tu, Brutus? Toata lumea ma bate la cap cu asta! Dar eu habar n-am la ce sunt bun si-mi place in acelasi timp. Doar nu vrei sa dau cu banu` si sa aleg facultatea
-Asa e, pe bune. Nici mama, nici profa de romana nu poate sa aleaga in locul nostru. In schimb, ne tot repeta de cateva luni ca asta e un an greu.
-Mie-mi spui? Deja am teme, frate! De scris la franceza si gramatica si de recapitulat la romana. Poate chiar e un an greu…”

Mi-era dor si de colegi si de profesori. Chiar ne-am bucurat sa ne revedem unii pe altii, in ciuda dificultatilor cu care se lupta profesorii pentru a ne fi alaturi. Unul dintre ei mi-a marturisit ca-i este extrem de greu dupa ce i s-a taiat 25% din salariu. Adevarul e ca profii nu sunt niste tirani, ci ne vor binele si ne silesc sa muncim pentru binele nostru.

Tare frumoasa-i viata de liceu! 😀

Comments