Poze in exclusivitate cu Cristian Paturca

January 20, 2011 scris de  
In categoria Gossip


Cristian Paţurcă
trebuia sa fie pe viatadeliceu. N-a mai apucat. Probabil ca nu îti spune nimic numele acesta si te întrebi cine e. Daca ai 18-19 ani, “Mineriadele” si “Revolutia” sunt doar niste mituri pentru tine. Sunt evenimentele pe care tu nu le-ai trait, dar cu siguranta sunt evenimentele care i-au marcat pe parintii tai.

În zilele acelea, artistul Cristi Paţurcă a compus Imnul golanilor. O melodie cu niste versuri zguduitoare care au ramas doar versuri. Nici punctul 10 de la Timisoara si nici de neocomunisti n-am scapat.

Stiam Imnul golanilor de când aveam sapte ani. Cântam. “Mai bine mort decât comunist…”

Stateam într-o seara si ma gândeam ca as face un interviu cu Cristi Paţurcă. Nu se mai auzise de ani buni de el, deci era un subiect bun. N-aveam nici un contact si nici o idee cum as putea intra în legatura cu el.

Câteva săptămâni mai târziu am ajuns într-un club cu prietenii mei si Cristi repeta acolo. Era cu gasca lui. Am facut cunonstinta si îi povesteam exact ce am scris mai sus. Ne-am împrietenit si dupa trei zile eram invitat la concertul de lansare al formatiei Kilometrul O, alaturi de care cânta si Cristi Paţurcă. A fost o seara cu muzica folk. Probabil una dintre cele mai faine nopti din 2010.

Eram împreuna cu fotoreporterul Andrei Alex Moise si cu înca un prieten. Deja ne gândeam ca vom face un super interviu cu Cristi Paţurcă, urmat de o sedinta foto. Berea neagra curgea si o data cu ea si ideile noastre izvorau.

Voiam sa-l urcam pe un TAB, de-ala care a fost la Mineriade, cu un tricolor taiat în jurul gâtului. Am actionat rapid. Bineînteles ca am întâmpinat refuzul MAPN-ului. Le-am explicat ca nu ne intereseaza nici baza militara, nici TAB-urile obosite. Exista Google Earth plus alte programe, asa ca nu ne interesa pe noi sa facem spionaj…

Voiam doar sa realizam un interviu de calitate. Am înteles înca o data ca în România nu poti face nimic.

Ne-am lasat pe tânjeala si nu ne-am dus în audienta la ministrul Apararii. Am ratat un interviu. Si probabil am ratat o poveste mult mai interesanta decât este în aparenta. Din pacate acum e prea târziu. Cristi ne-a parasit.

Mai jos o galerie foto în exclusivitate, semnata Andrei Alex Moise, de la concertul lui Cristi Paţurcă din 12 octombrie 2010.

PS: Spunea un fost coleg de facultate aici (da click!). Ce ironie.. Cristi Paţurcă nu mai e, iar Iliescu e bine sanatos.

Comments