Oferte de studii în străinătate

March 5, 2008 scris de  
In categoria Gossip

bursa-in-strainatate.jpg

Cei interesaţi să studieze în străinătate pot afla informaţii despre programele de burse şi împrumuturi care le sunt oferite de instituţii internaţionale, în cadrul evenimentului Romanian International University Fair 2008.

RIUF 2008 va avea loc pe 15 şi 16 martie la Teatrul Naţional din Bucureşti, pe 19 martie la Timişoara şi pe 21 martie la Iaşi.

Printre instituţiile care vor prezenta oferte anul acesta se numără peste 20 de universităţi şi programe de MBA din Franţa şi 14 din Germania şi Austria.

 

Oferte de studii la RIUF 2008

Danemarca

Oferta cea mai interesantă vine din Danemarca, unde şcolarizarea este finanţată de guvernul danez, care suportă un cost de aproximativ 10 000 de euro pentru un an de studii universitare, pe toată durata studiilor. Această politică se aplică tuturor cetăţenilor UE, care trebuie să treacă prin acelaşi sistem de admitere ca studenţii danezi.

 

Absolvenţii nu au nicio obligaţie faţă de guvernul danez pentru această facilitate. Studenţii se pot întreţine singuri – are posibilitatea de a lucra part-time (maxim 15 ore/săptămână) cu un salariu minim de 13 euro/oră. Astfel, se pot câştiga 700-900 euro/lună, în timp ce costurile se ridică la 600-700 euro/lună.

 

Poate cel mai important aspect este că un tânăr român care studiază în Danemarca nu trebuie să suporte niciun cost suplimentar faţă de varianta studiilor în orice oraş din România. Mai multe informaţii vor fi disponibile la standul Edmundo.

Marea Britanie

Unele dintre universităţile de stat din Marea Britanie oferă burse care pot acoperi chiar şi 50% din costurile de cazare şi masă în campusul universitar. În momentul în care a fost admis la o astfel de instituţie, un student român poate să-şi finanţeze taxele de şcolarizare pentru un program de Bachelor printr-un împrumut pe care guvernul îl acordă tuturor cetăţenilor UE.

Condiţiile pe care le impune studentului acest “Tuition Fee Loan” sunt acelea de a păstra un standard academic înalt pe parcursul studiilor şi de a începe să ramburseze împrumutul în mod eşalonat în momentul în care va absolvi şi va câştiga cel puţin 20 000 de euro/an, adică peste 1 600 de euro/lună).

Fiecare student are posibilitatea de a lucra part-time (maxim 20 ore/săptămână) cu un salariu minim de 7 euro/oră.

Germania

Studenţii aplicanţi în Germania au acces burse fie prin intermediul agenţiilor guvernamentale germane (DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare sau burse acordate direct de instituţiile de învăţământ.

Comments