Nicusor Dan pentru Bucuresti

April 24, 2012 scris de  
In categoria Gossip

Motto: “Nu mai vreau o primarie ├«mpotriva careia sa lupt. Vreau o primarie care sa lupte pentru bucuresteni”

In strainatate cand cumperi un ziar stii din start ce simpatii politice are. Totul este la vedere, declarat, fara pretentii de echidistanta nejustificata. In Romania este fix invers. Incercam de fiecare data sa predam lectii de moralitate, etica si deontologie, sa ne declaram neutri, echilibrati, nevanduti. Nimic mai fals. De aceea, ca sa fie clar, anunt din start ca publicatia viatadeliceu il sustine la Primaria Capitalei pe Nicusor Dan si le sugereaza tuturor cititorilor cu un IQ ridicat sa mearga la vot si sa puna stampila pe acest candidat. M-am saturat de edili precum Crin Halaicu, Viorel Lis, Videanu etc. M-am saturat de orasul asta invadat de borduri imense si cu spatii verzi din ce in ce mai putine, de stadioane construite cu costuri exorbitante si de praf prin Centrul Vechi mai rau ca pe rezerva la tara.

Nicusor Dan are vreo 40 de procese cu primaria. 22 a castigat. Nicusor Dan a fost olimpic international la matematica (1987/1988), materia aia naspa pe care si eu si tu probabil ca o uram la fel de tare, dar fara de care nu poti face nimic. A studiat la Paris si din fericire pentru noi, sper, s-a intors in tara. A facut o gramada de chestii interesante printre care a fondat Asociatia Salvez Bucurestiul. Atunci a inceput intreaga nebunie. S-a contrat din rasputeri cu primaria, a mers la proces, a blocat o serie de initiative idioate. Asta pentru ca a iubit orasul asta.

Nicusor Dan este indepent. N-are in spate nici un partid politic, e un baiat destept care chiar merita sprijinul altor baieti destepti. E fix genul acela de om care daca ar avea sprijin ar putea muta muntii din loc. Din pacate nu poate face asta singur si are nevoie de votul nostru.

Impotriva sistemului lor. Asa suna mesajul lui. Si mi se pare genial. Acest rebel, incearca din postura de outsider sa schimbe ceva si sa se lupte cu un intreg aparat de partid, cu oameni cu bani si cu notorietate. Are toate calitatile pentru a reusi, insa repet, are nevoie de voturi.

Personal nu-l cunosc pe Nicusor Dan. Nu stiu ce hram poarta, nici unde a copilarit, nici in ce gasca era cand era mic. Ce pot sa te asigur este ca nu m-a platit pentru acest articol. Nici n-ar putea. N-ar avea atatia bani si o spun la modul cat se poate de serios. In schimb, acest Nicusor Dan mi-a dat increderea ca orasul acesta situat in sudul Romaniei poate arata mult mai bine si bucuria ca oameni competenti, si implicit de calitate, mai exista pe plaiurile mioritice.

Asadar, solutia e simpla: o data la patru ani, puterea sa schimbi ceva este la tine. Toti incompetentii cersesc voturile tale (alegeri locale, alegeri parlamentare etc.), cumpara voturi cu pungi pline cu detergent, mici si alte nimicuri si in cele din urma castiga un mandat. Haiducia pentru ei abia incepe. Pentru tine e doar inceputul dezastrului. Unii sunt multumiti ca au luat un ban pe votul lor (si mai au si tupeul nesimtit sa se laude), altii in schimb isi dau seama ca vinerea seara, cand merg pe Selari in Centrul Vechi cu prietena frumos aranajata, cu tocuri si cu dress fin, trebuie sa indure inca o data tarana groasa de doua palme. Si asta nu pentru ca n-ar fi bani, ci pentru ca ei sunt folositi prost.

PS: Mai multe detalii despre Nicusor Dan gasesti aici.

Comments