Liceenii de azi, oamenii de afaceri de maine!

August 31, 2015 scris de  
In categoria Gossip

60 de elevi de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi au finalizat activitățile în firma de exercițiu

Inspectoratul Școlar Județean Dolj în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi implementează proiectul PRACTICON – ,,Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’ centrat pe 3 obiective majore: oferirea de servicii de consiliere de specialitate pentru orientarea corectă în carieră a elevilor de liceu, stagii de practică performante la agenți economici și pregătire practică prin metoda inovativă ,,firma de exercițiu’’.

După finalizarea cu succes a stagiilor de pregătire practică de către cei 420 de elevi din grupul țintă de la liceele tehnologice participante în proiect, este rândul celor 60 de elevi de la partenerul de proiect, Liceul Teoretic Tudor Arghezi, să încheie activitatea de practică în firmele de exercițiu. Beneficiile resimțite de elevi pe parcursul orelor petrecute în firma de exercițiu sunt notabile.

După cum declara una dintre elevele participante la această activitate, ,,consider că am făcut o alegere foarte bună în ceea ce privește participarea mea în acest proiect ,,Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes”, deoarece mi-am îmbogăţit cunoștințele în domeniul economic. Am învăţat lucruri noi și cred că, pe parcursul activităţilor din firma de exerciţiu în care ocup postul de director general, o să învăț mult mai multe lucruri care o să mă ajute în viitor. Mi-am îmbunătăţit abilităţile de comunicare, de lucru în echipă şi mi-am cunoscut mai bine coechipierii. Experiența este unică și le recomand tuturor celor care au ocazia să participe la un astfel de proiect să se implice pentru că o să descopere lucruri noi.’’ (Buză Maria Alexandra, Liceul Teoretic Tudor Arghezi)

Proiectul PRACTICON notează rezultatele obținute în activitatea inovativă – firme de exercițiu, astfel: s-au înființat și dotat cu mobilier și echipament IT 2 laboratoare de firme de exercițiu la Liceul Teoretic Tudor Arghezi, au fost înființate și înregistrate la ROCT 4 firme de exercițiu: FE Pro Security SRL, FE Urban Flowers SRL, FE Hanul Oltenesc SRL și FE Goldfield SRL, iar 60 de elevi și-au desfășurat activitatea în cele 4 firme de exercițiu, învățând din tainele înființării și funcționării unei firme reale, efectuând tranzacții comerciale și intrând în concurență cu alte firme de exercițiu naționale. Experții firme de exercițiu din proiect și coordonatorul acestora au elaborat 1 manual firme de exercițiu și instrumente de lucru specifice care au fost folosite pe parcursul sesiunilor de practică în firma de exercițiu. De asemenea, experții, sub îndrumarea coordonatorului, au elaborat suportul de curs pentru disciplina opțională privind metoda inovativă firma de exercițiu care va fi introdusă de Liceul Teoretic Tudor Arghezi în Curriculum la Decizia Școlii începând cu noul an școlar.

Un moment important al activității de firmă de exercițiu l-a constituit târgul interregional al firmelor de exercițiu organizat în perioada 5-7 iunie 2015 la Calafat. În cadrul concursului de firme de exercițiu au fost premiați toți elevii celor 8 firme expozante, iar 60 dintre aceștia au primit și premii în bani: 15 elevi – premiul I (500 RON), 15 elevi – premiul II (300 RON), 15 elevi – premiul III (200 RON), 15 elevi – mențiune (100 RON).

Utilizarea în viitor a infrastructurii create prin proiect privind firmele de exercițiu va face posibilă replicarea rezultatelor obținute prin activitatea de firmă de exercițiu la nivelul întregului județ și dezvoltarea unei culturi antreprenoriale la nivel local. În laboratoarele FE nou create, noi generații de elevi sunt așteptate pentru a se bucura de o experiență unică cu reale beneficiile atât în plan personal, cât și în carieră. Formarea de noi prietenii, îmbunătățirea abilităților de comunicare și lucrul în echipă, dezvoltarea creativității și a spiritului antreprenorial sunt doar câteva din beneficiile pe care activitatea de pregătire în firma de exercițiu le poate aduce unui elev.

Proiectul este implementat în perioada 28 aprilie 2014-27 octombrie 2015 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

 

Pentru detalii:

Georgeta Lumei, Expert Informare și Publicitate

ginalumei@gmail.com

0721 888 402

Comments