Liceeni clujeni la Bruxelles

May 13, 2008 scris de  
In categoria Gossip

bruxelles-mare.jpg10 elevi de la opt licee din Cluj-Napoca vor reprezenta România la competiţia Innovation Camp care se va desfăşura la Bruxelles, în perioada 14-15 mai 2008.

Selecţia s-a făcut după ce 21 de echipe formate din elevi din 25 de şcoli clujene au participat la prima ediţie naţională a competiţiei Innovation Camp. Elevii au avut de rezolvat o problemă pe tema dezvoltării accesului la tehnologie: „Închipuiţi-vă viaţa organizată prin intermediul telefonului mobil şi al internetului. Creaţi un serviciu sau un produs care să răspundă acestei nevoi şi prezentaţi-l”.

Printre soluţiile cele mai interesante propuse de elevi au fost: o brăţară cu un dispozitiv care monitorizează starea de sănătate a celui care o poartă, un pachet de servicii care permite individualizarea telefonului mobil în funcţie de profilul personal creat de utilizatori sau un telefon capabil să-şi schimbe culoarea în funcţie de starea celor care poartă convorbirea.

„Cand am ajuns acolo eram 130 de necunoscuţi”, a spus Maria Potolea, de la Colegiul Naţional George Coşbuc, una dintre membrele echipei de pe locul I. „Am cunoscut foarte multă lume şi când am plecat nu mai eram doar nişte străini. Ne-am dezvoltat capacitatea de a lucra în echipă şi abilităţile de comunicare.”

Comments