Jurnal de calatorie – Amsterdam

January 10, 2010 scris de  
In categoria Gossip


Autor: Daniela Anamaria Nan

Amsterdam…brelocul ploii şi-al vantului, ale cărui canale vechi de secole îmbracă zilnic culorile noului, ineditului, păstrând parfumul sărat de aşezare pescărească.

vapor-amsterdamAmsterdam e locul în care felinarele roşii şi formele senzuale se întâlnesc cu muzeele,
coffeshop-urile şi magazinele cu ciupercuţe cu librăriile, lalelele cu mugurii plăcerii interzise.
Daca vrei să respiri sufletul secular al oraşului-port cea mai buna cale de a te deplasa e să o iei la picior.

Dacă eşti mai comod poţi închiria o bicicletă; sunt cu miile! cercuri metalice spânzurate de balustradele poduleţelor, înghesuite în pieţele cochete de flori sau stinghere pe străduţe lăturalnice cu iz medieval.
Totuşi, pentru distanţe mai lungi iţi sugerez metroul, ale cărui reţele acoperă toate zonele oraşului şi se întâlnesc cu toate in Central Station. De acolo poţi lua tramvaiaul sau autobuzul, sau chiar trenul.

Ploaia specifica toamnei mi-a developat diapozitive de neuitat: călatoria cu feribotul pe canale, palatul reginei, muzeul Madam Tussau, muzeul de istorie al Amsterdamului, Rotterdamul, atelierele de pictură şi de sculptură, fluturii grădinii zoologice, steakhous-urile(stickhouse pt cunoscatori :)) )
La braţul unui prieten de nadejde pe care sa te poti rezema la greu, mai ales când ai capul greu :)) Amsterdamul e la picioarele tale.
Sugestia mea: hai sa ne mutam in Amsterdaaaam!

Comments