I’ve been expecting you…

July 7, 2009 scris de  
In categoria Gossip

In experienta mea de viata nu prea vasta cred ca am reusit sa observ doua tipuri de asteptari: asteptarea pe termen scurt si asteptarea pe termen lung.

asteptareSa incepem cu prima. Cautati pe Yahoo Messenger la Audibles – Hellos vrajitoarea aceea draguta cu fata verde si buzele de un rosu irezistibil. Aceasta la inceput te intampina cu un aer trist urandu-ti “Welcome“, iar apoi un zambet timid i se afiseaza pe chip: “I’ve been expecting you.” In realitate, nu se intampla aproape niciodata sa astepti pe cineva cu zambetul pe buze. Suntem mult prea intoleranti. Ne enervam imediat atunci cand cineva intarzie. Cred ca intr-un singur caz poti agrea o intarziere, acela in care il / o astepti si stii ca atunci cand va ajunge nici nu vei mai stii cat timp ai asteptat. 😀

Tot in categoria asteptarilor pe termen scurt intra: asteptatul la coada si asteptarea unui eveniment.

Asteptatul la coada este considerat cel mai enervant, de parca nu ar fi ceva destul de firesc. Ai incercat vreodata sa observi lumea in timp ce stai la coada? Eu da. Trebuie sa incerci chestia asta. Sunt incredibil de ostentativi, uneori chiar amuzant de ostentativi oamenii care stau la coada. Unul dintre ei tuseste gros o data la cateva minute bine sincronizate, altul isi priveste dezamagit ceasul de cateva ori pe minut, devenind chiar exasperat in final. Desigur ca nu-i putem uita pe draguta batranica venita cu sacosele de la piata care se plange cat de obosita este si care abia asteapta sa intre in vorba cu oricine si nici pe adolescentul caruia i s-a lipit telefonul de ureche.

Atunci cand astepti un eveniment la care iti doresti enorm sa ajungi, si anume un concert, party sau chiar piesa de teatru ai impresia ca timpul este total impotriva ta, dar si ca orice ai face in zilele anterioare iti aduce aminte de eveniment. 🙂 Este cea mai draguta dintre asteptari pentru ca de obicei are un final foarte satisfacator.

Principalele asteptari pe termen lung de care ne lovim sunt cele ale parintilor nostrii in legatura cu noi. Toti vor copii model, dar nu exista ceva. Toti vor sa invatam, sa nu chiulim, sa ne facem un rost in viata etc. dar pana sa-i intelegem ca ne vor binele suntem prea incapatanati ca sa le facem pe plac. Pana la urma, lucrurile se regleaza de la sine.

asteptare2De unele asteptari pe termen lung ne dam seama atunci cand suntem instiintati de prezenta lor de catre un individ mai avansat decat noi, sunt acelea legate de etapele pe care le parcurgem in viata. Pana sa aflii, esti ok, iti vezi de viata ta, de netul tau, de fotbalul din fata blocului sau de barfa cu fetele si, dupa cum spuneam, intr-o zi iti spune cineva mai in varsta: “Vei vedea tu cum e peste niste ani…”. Aici ti-a picat fisa. Tu chiar trebuie sa astepti cativa ani ca sa testezi daca ti-a spus adevarul sau nu. La inceput esti disperat, nu vrei nicidecum sa astepti cativa ani. Este negresit prea mult, desi avem toata viata inainte. Culmea este ca te mai si intarata din cand in cand cu formule gen: “Dupa 18 ani te poti bucura de tot ce te bucuri acum ilegal.”

Adevarul este ca dupa ce ne plictisim sa asteptam, ne prindem ca niste fecioare in hora in cercul vietii si uitam sa mai asteptam. Dupa cativa ani le vom da dreptate celor care ne-au starnit atat de mult curiozitatea.

Hai mai s-o lasam mai usor cu graba, ca nu-si are rostul! Dar nu e bine nici sa privim totul ca pe o asteptare. Chiar nu vrem sa fim mai mari decat suntem. Toate persoanele care au dublul varstei noastre ne invidiaza. 😀 Haideti sa o privim ca pe ceea ce este de fapt: cea mai frumoasa perioada din viata noastra, adolescenta. Stiu ca-i complicat, dar impreuna putem. Eu aduc cateva randuri, tu increderea, eu iubirea, tu prietenia, eu schimbarea, tu speranta. Hai sa le bagam fiecare in propriul cufar bine ascuns sub pat.


P.S.: Asteptare placuta!
😀

Comments