Idile

July 17, 2008 scris de  
In categoria Gossip

Stii ce e naşpa la idile? Că se termina repede. Sunt exact ca un fruct copt din care musti cu desăvârsire iar apoi iti cade brusc pe jos. idila.JPG Sunt genul ăla de poveşti despre care ai vorbi nopti la rând cu zambetul pana la urechi, iar apoi când ajungi la sfârşit, la fel de brusc ”iţi suna” telefonul şi treci peste partea asta pentru câ uneori doare. Nu apuci să zici…sau măcar să te gandeşti la cum va fi, dacă va fi pentru că…ghici ce ?

Nu va fi… Un fel de ”frate ce film bun am vazut… dar finalul a fost cam prost şi nu mă asteptam”. Iar apoi vine partea care te deranjeaza cel mai mult, ”m-a dezamagit”, dar sigur te-a dezamagit sau aşteptarile tale erau mult prea mari ? Sau poate că te-ai aruncat intr-un vis in care credeai numai tu, şi unde tu singur iţi stabileai dacă să mai stai pe un norisor sau să cobori… şi atunci? Ce crezi? Te-a aruncat el, te-a impins brusc de la spate…norii toţi s-au zguduit… si a inceput să plouă?

Tu ai spune: ”Şi ce? Mie imi place ploaia! Hai şi tu!” Dar el? El ţi-ar spune:”Numai bine rămâi doar tu?” Ei bine la asta nu te-ai gandit pentru că ai fi crezut asa prostut/ă cum eşti că e loc pentru amandoi, şi dacă nu ar fi fost i-ai fi facut tu loc şi lui/ei.

Insă nu a vrut sa stea…nasol…ploaia e uda. Şi uite aşa a gasit orice stupid şi prostesc motiv ca s-o termine. Şi totuşi? Ştii ce e marfa la idile? Dacă se termină intr-un mod de care nici tu nu ştii prea sigur, iţi vei aduce aminte mereu de ele ca de o perioada foarte placută… ”Ar fi fost frumos dacă ar fi durat!”, sau poate că nu… poate că ăsta a si fost scopul ei, cui ii pasa? Oricum a fost bine…

Te-ai gandit vreodata cum ai putea să treci peste o desparţire dureroasă? Eşti adolescent, deci trebuie sa fi un pic complicat, pentru că dacă nu eşti parcă nu eşti tu. idile-2.JPG Aşa că ai tendinta sa faci din orice lucru o drama, o drama mare mare… să ţipi,să plangi şi să te intrebi de ce? Şi totuşi el/ea te-a parasit şi acum ai ramas doar tu in universul tău, brusc in spatele tău e doar umbra ta şi nu te mai tine nimeni de mană. Incepi să ieşi cu prietenii mai des că poate asa iţi va trece şi nu te vei mai gandi la ce a fost, insă te trezesti absent ratăcind pe strazile pline totuşi de oameni, dar acum tot zgomotul mulţimii te agaseaza si te reintorci in camera ta.

Deschizi calculatorul şi iţi doresti să asculti aceleaşi piese pe care le ascultaţi voi doi mereu, iţi spui nu! Insă eşti tentat/a să te uiţi la pozele cu el/ea… şi te uiţi totuşi pentru că ai nevoie de un gram din ceea ce fost. Nu-ţi pasă de viitor nici macar de prezent pentru că tu inca traieşti în trecut! Şi ştii bine că dacă incă eşti prins acolo nu-ţi vei putea privi entuziasmat viitorul… ghici de ce? Pentru că nu e şi el…sau ea prin el. Prietenii iţi dau tot felul de sfaturi, dar ce rost au acum sfaturile lor? Parca doar tu ştii ce a fost şi doar tu te vei putea intelege vreodata… doar tu mergi mereu pe strada pe care obisnuiati să mergeţi… si doar tu cumperi aceeasi ingheţata de care vă bucurati impreună… şi incă, poate, doar tu incă traieşti in trecut şi incă dormi în tricoul de la el/ea. Iar la cealaltă extremă a lui sau ei totul i se pare atat de banal şi a trecut…

Dar tu cum treci peste? Incerci măcar? Şi nu…aici nu e vorba despre faptul că stai in camera ta si umplii tone de serveţele aşteptand ce? O minune? Lasand lucrurile astea imposibile la o parte sunt caţiva pasi care poate te vor ajuta şi pe tine:

Nu sta in casa! Ieşi…
fă toate lucrurile de care iti era teamă,incearcă chestii noi, bucurăte mai mult ca niciodată de prietenii tai…vei vedea ca acum te vor ajuta cand ai nevoie. Oraşul va trebui să devină a doua ta casă! E vară acum posibilitaţile sunt infinite. Umple-ţi timpul! Ceva gol prin preajmă in afara de starea de spirit? Îndeasă acolo tare tare cu distracţii, vei vedea că te vei trezi la un moment dat că a trecut o zi fara să te gandeşti la el sau ea. Ascunde-ţi folderele cu amintirile impreună, când vrei să deschizi vreunul aminteste-ţi că mult mai important/ă esti tu! Şi ce crezi? Asa va fii şi pe viitor deci nu trebuie să laşi nimic de genul ăsta să te raneasca. Au fost momente frumoase.. iţi e dor de ele? Şi ce? Sunt amintiri, treci peste! In scurt timp iţi vei aminti poate cu drag razând ce prostut/ă ai fost. Viitorul chiar sună bine,il poti avea de partea ta de data asta cum vrei! Invaţa să intorci totul in favoarea ta…altă relaţie eşuată? Alta şi alta şi alta? E ok…nu te merită treci la urmatorul/urmatoarea…de ce? Pentru că vrei şi pentru că timpul e scurt! Trăieşte-l….azi intr-un loc maine în altul e alegerea ta şi trebuie să te simţi bine cu ea!

Comments