Gameri români, uniţi-vă!

January 30, 2008 scris de  
In categoria Gossip

Gamerii români luptă pentru drepturile lor cu Microsoft, Sony şi Nintendo. Ei au realizat o petiţie online, ca urmare a nerespectării regulilor cumpărătorilor din România.

Produsele Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 şi Nintendo Wii, distribuite oficial în România, nu pot fi folosite aşa cum se întâmplă în alte ţări membre ale Uniunii Europene. În unele cazuri, accesoriile şi software-ul aferente produselor menţionate nu pot funcţiona deloc, deoarece ţara noastră nu are acces online la serviciile Xbox Live, Playstation Store sau Wii Shop.

Pe data de 25 ianuarie.2008, ca urmare a nerespectării drepturilor cumpărătorilor în România a firmelor Microsoft Corporation, Sony Corporation şi Nintendo, a fost deschisă o petiţie online ce poate fi găsită la adresa: www.petitiononline.com/6010sd29/petition.html. Petiţia este susţinută oficial de către Silviu Stroie, ca reprezentant al Computer Games Online şi de comunitatea gamerilor din România.

Deşi produsele respective se vând oficial în România – numai în ultimele luni s-au vândut zeci de mii de astfel de console, accesorii şi jocuri – ţara noastră nu beneficiază încă de serviciile live oferite de firmele menţionate.

La doar patru zile de la lansare, petiţia fusese semnată deja de peste 2000 de persoane.

Comments