Final de proiect creativ și început entuziast de noi afaceri

June 1, 2016 scris de  
In categoria Gossip

Proiectul Tools for young entrepreneurs: Strategy Innovation and Motivation a ajuns la final.

Proiectul a reunit 30 de tineri din Cipru, Croația, Grecia, Italia, Spania și Româinia, care, timp de zece zile au fost implicați în activități non-formale legate de creativitate și antreprenoriat. Pe lângă acestea au fost organizate și seri culturale dedicate fiecărei țări participante în proiect.

Obiectivul principal al proiectului a fost acela de a dezvolta abilitatea participanților de a utiliza procesul de inovare strategica și creativitate pentru a identifica noi oportunități de afaceri . În același timp, proiectul le-a oferit tinerilor instrumentele necesare pentru a deveni mai creativi în toate aspectele vieții dar și competențe esențiale în domeniul antreprenoriatului.

Activitățile la care au participat cei 30 de tineri au avut loc în satul Ștefănești, județul Argeș în luna februarie.Tinerii au avut ocazia să participe și la un atelier tradițional de olărit alături de meșteri din județul Argeș.

Cei 30 de tineri s-au declarat deosebit de încântați de metodele folosite în proiect. Mai mult, între tinerii participanți s-au legat prietenii pe viață. Deja, aceștia s-au reântâlnit în diferite țări europene prin intermediul altor proiecte.

Pe lângă activitățile principale cu tinerii, au fost organizate și trei conferințe în București, Cluj Napoca și Baia Mare prin care au fost promovate oportunitățile europene pentru tineri.

Tools for young entrepreneurs: Strategy Innovation and Motivation este un schimb de tineri finanțat de programul Erasmus + al Comisiei Europene. Proiectul este implementat de o echipă de voluntari ai asociației Împreună Desenăm Viitorul.

Comments