Elevi români, premiaţi de NASA

April 24, 2008 scris de  
In categoria Gossip

lansare-nasa.jpg

Şase liceeni constănţeni de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au câştigat marele premiu la un concurs organizat de NASA. La această competiţie, România a mai primit alte 13 premii şi menţiuni.

Marele premiu NASA a fost câştigat de echipa alcătuită din Alexandru Băbeanu, Adela Căpilnaşiu, Claudiu Cherciu, Sevda Memet, Iren Reşit şi Daiana Toporau, pentru proiectul de cercetare „Dacia’s”, sub coordonarea profesorului Ion Băraru.

Premii I au fost acordate mai multor echipe, printre care şi elevilor de la Liceul Ovidius din Constanţa, care au mai primit şi premii II şi III, precum şi menţiuni. Juriul a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA.

Elevii au avut ca temă proiectarea unei staţii spaţiale circumterestre cu un anumit număr de locuitori care pot convieţui pe această staţie. Câştigătorii au primit ca premiu o vizită la NASA, pentru care însă trebuie să îşi asigure din fonduri proprii călătoria până în Statele Unite.

Competiţia organizată de NASA, „Space Settlement Design Contest” a adunat 156 de echipe formate din 840 de elevi şi studenţi sub coordonarea a 74 de profesori.

Tinerii au reprezentat 11 ţări şi 10 state din SUA: Bulgaria, Canada, China, India, Iran, Japonia, Pakistan, România, Singapore, Slovenia, Uruguay, respectiv California, Florida, Georgia, Kentucky, Maryland, Missouri, New Jersey, New York, Dakota de Nord şi Utah.

Comments