Creativitatea – calitatea de baza a unui tanar  

November 15, 2015 scris de  
In categoria Gossip

Asociația Împreună Desenăm Viitorul anunța lansarea unui noi proiect european intitulat: Tools for young entrepreneurs: Strategy Innovation and Motivation.

Proiectul este un schimb de tineri ce se la începutul anului 2016 in județul Argeș.

Activitatea aduce împreuna 30 de tineri din 6 țari europene: Cipru, Croația, Grecia, Italia, Spania și Romania.

Conform datelor Eurostat din februarie 2015 Grecia, Spania, Croatia, Italia și respectiv Cipru au cele mai mari rate de somaj în randul tinerilor.

Proiectul are la baza idea ca astazi toată lumea pregătește tinerii să obțină un job. Însă o soluție mai sustenabilă este să îi pregătim pe aceștia să creeze locuri de muncă atât pentru ei, cât și pentru alți tineri.

”Mediul în care trâim este în continuă schimbare. În condițiile în care totul evoluează de la o zi la alta creativitatea și adaptabilitatea sunt calități de bază ale unui tânăr care își dorește să reușească. Vestea bună e că putem dezvolta aceste calități la fel cum ne dezvoltăm un mușchi. ” declara Elena Dafina Milea – managerul proiectului.

Proiectul își propune ca obiective principale să dezvolte abilitatea participanților de a utiliza procesul de inovare strategica și creativitate pentru a identifica noi oportunități de afaceri . În același timp, proiectul va dezvolta pe termen lung creativitatea și spiritul de inițiativa al participanților și le va oferi acestora competențe în domeniul antreprenoriatului.

Proiectul are la bază principiile educației nonformale. Pe parcursul a 10 zile tinerii vor fi implicați în diverse activități participative folosind metode ca: jocul de rol, concursuri, lucrul în grupuri mici, artă teatrală și provocări.

 

Tools for young entrepreneurs: Strategy Innovation and Motivation este un schimb de tineri finanțat de programul Erasmus + al Comisiei Europene. Proiectul este implementat de o echipă de voluntari ai asociației Împreună Desenăm Viitorul.

 

 

Comments