Ce sa faci de 1 Mai

April 25, 2010 scris de  
In categoria Gossip

În sfârşit se aproprie primul semn de libertate al anului acesta: 1 Mai. Se deschid staţiunile, grădinile de vară, se dă startul la petreceri; ce mai, miroase a vară, a vacanţă!

prieteni-1-maiMare, munte, cabană, prieteni, beţii, distracţie, excursii. Aşa miroase 1 mai-ul de anul acesta, de anul trecut şi chiar şi cel de anul viitor. Poate anul acesta vei ajunge la mare, în Vamă bineînţeles (sau nu). Nu ai fost adolescent dacă nu ţi-ai petrecut măcar un 1 Mai rebel în Vamă, nu-i aşa?
Sau poate nu vei face nimic deosebit, vei sta acasă şi vei folosi util acea sâmbătă liberă din oficiu dacă eşti a 12 a, pretextul va fi: – Fac variante de BAC.

Această mică “vacanţă” implică, evident, cheltuieli suplimentare: drum, cazare şi mâncare; deh, greu cu banii în vremurile astea! Şi dacă tot nu sunt bani, te poţi limita numa’ bine la tradiţionalu’ grătar cu gaşca, aşa , ca tot românu’: mici şi bere la iarbă verde.

partySau, dacă tot e Ziua Internaţională a Muncii de ce să nu o serbezi ca atare! Şi cum altfel, decât prin muncă. Aşa că, îţi iei frumuşel “sculele” în spate, şi te porneşti sa îndeplineşti sarcinile primite de la Împărăţie.
S-ar putea să ai noroc şi să dai peste o petrecere ad-hoc, sau să ai programat ceva exact pe 1 Mai (gen, nuntă) – şi uite cum te-ai scos pe anul acesta.

Bineînţeles, mai sunt şi norocoşii care şi-au programat o “fugă” din ţară, o gură de aer proaspăt. Cele mai multe (şi mai bune) oferte vin din partea Bulgariei, pe litoral. Acum depinde de ce anume cauţi anul acesta.

Pentru unii nu înseamnă nimic. E doar o zi normală, e o zi de relaxare şi odihnă. Reminiscenţă a copilăriei: mulţi dintre ei nu cunoşteau conceptual de 1 Mai, mulţi îl urau – orele suplimentare de antrenamente sau cursurile îi făceau să nu aştepte această zi liberă (uneori). Ei zic că e o copilărie tristă, eu spun că e una câştigată.

Şi, mai sunt şi restul de 99.9% care nu au niciun plan şi se vor lăsa doar pe “mâna” clipei, a destinului sau a prietenilor pentru această scurtă vacanţă, care la drept vorbind, e doar un weekend.
Tu, ce faci de 1 Mai?

Comments