Bani de buzunar, sau buzunar de bani

July 30, 2009 scris de  
In categoria Gossip

– Mamă, îmi dai te rog 10 lei, să ies şi eu pe seară?
– Ţi-am dat şi ieri!
– Ştiu, da’ ieri am fost la piscină, azi mergem la o terasă…

…astfel se repetă povestea zi de zi, fie că persoana de la care ceri e mama sau tata, fie că vrei sa mergi la terasă, bar, club, piscină, biliard sau bowlling. Şi ce să mai vorbim de plecatul în vacanţă la mare, munte sau în străinătate.

baniVrem nu vrem, renumita şi mult mediatizata „criză financiară” ne afecteză şi pe noi, adolescenţii de rând.

Buzunarele părinţilor
nu mai sunt atât de darnice, până şi bunicii au devenit mai zgârciţi, la terase nu mai angajează nimeni oameni de-o vară, bebeluşul vecinei de acum e mare şi se descurcă singur, iar puştoaica de la 5 nu mai vrea acum ore de engleză… învaţă singură din filme.

Şi uite-aşa, toate planurile măreţe de vară, s-au dus pe „apa crizei”. De parcă ne interesează pe noi, că băncile dau faliment. Noi vrem doar o vară normală, în care să cântăm la malul mării „nu am chef azi!” şi să ne încălzim la focul de tabără de la poalele Făgăraşilor în acorduri de chitară, falsând la unison pe „Under the bridge”.

Apoi o excursie prin ţară cu trenul sau cu autostopul: de la Braşov până la Iaşi, apoi Sibiu şi Cluj, Timişoara, Bacău…Şi spre finalul verii, când lucrurile se mai calmează, o excursie în afară, poate Germania?

Dar, am uitat! Anul acesta toţi spun NU banilor de cheltuială şi vacanţelor. Părinţii ne lasă, „dacă ai bani să mergi…”, ofertele sunt tentante „dacă ai bani de dat”. Toate se rezumă la bani, bani, bani…! Şi unde mai pui că „vara asta am să mă-ndrăgostesc!” ( trebuia, dar fără bani….).

Comments