Balul bobocilor. Cum sa castigi concursul de Miss

November 25, 2010 scris de  
In categoria Gossip

Autor: Irina Ciutacu

Imi amintesc si acum cu nostalgie de balul bobocilor, cu toate ca au trecut 9 ani de atunci… Era o zi friguroasa de toamna, dar sentimentul care ma cuprindea imi incalzea sufletul…Era o emotie placuta, dar si sentimentul de teama de necunoscut, care te copleseste atunci cand esti boboc. Paseam intr-o noua etapa a vietii, si strabateam hotarul dintre copilarie si maturitate. Eram o fata timida, necunoscatoare a tainelor vietii, dar care vroia sa invete si sa arate de ce este in stare, un boboc dornic de a se transforma in floare.

fainBalul bobocilor reprezinta ocazia de a te afirma printre liceeni, de a pasi catre adolescenta cu pasi hotarati. Pe vremuri, se organizau baluri de debutanti pentru adolescenti, unde acestia trebuiau sa demonstreze calitati de dans si buna conduita, necesare intrarii in societate. In pasi de vals, fiecare domnisoara, imbracata in rochie alba ca de mireasa, isi demonstra calitatile de feminitate si puritate.

Ei bine, vremurile s-au schimbat, dar traditia ramane aceeasi. Clasa a noua de liceu nu poate incepe fara balul bobocilor. Cu probe, care mai de care mai diverse, fiecare liceu se intrece in concursuri de Miss si Mister Boboc. Probe de dans, de autoprezentare sau de umor si de defilare de moda au rolul de a selecta « la crème de la crème » a liceului.

Voi incerca sa va dau cateva tips-uri pentru a va pregati pentru seara cea mare din viata de boboc.

In primul rand, trebuie sa dati dovada de siguranta de sine, atat in mersul de defilare, care sa denote hotarare si prestanta, cat si in puterea de convingere a publicului si a juriului, la proba de autoprezentare. Important este sa nu va tradati emotiile, desi fiecare le are. Simtiti-va bine in pielea voastra, si aratati juriului ca meritati titlul de Miss sau Mister !

In al doilea rand, dati impresia de degajare si de confort…un om degajat va castiga mereu in fata unuia care-si dezvaluie starea emotiva.

Apoi, folositi-va de zambet si de charisma, armele necesare fiecarui invingator. Un zambet sincer si deschis poate impresiona pe oricine!

Al patrulea ingredient in reteta succesului este evidentierea simtului umorului. Un om cu simtul umorului demonstreaza inteligenta si fair-play.

Ultimul sfat pe care vi-l dau si poate cel mai important, este sa va distrati, sa savurati clipa, pentru ca sunteti la varsta cea mai frumoasa din adolescenta, cand se leaga cele mai frumoase prietenii si iubiri. La 15 ani, nu exista griji sau probleme, ci doar acelea referitoare la intrebarile specifice varstei…

Pentru o seara uitati de framantari sau necazuri si traiti momentul, caci nu se va mai intoarce niciodata! Doar o data in viata esti boboc de liceu

Comments