Atitudinea unde-i?

May 27, 2009 scris de  
In categoria Gossip

In spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica, sau in spatele unei femei puternice sta un barbat puternic? Nici una, nici alta pentru ca oamenii puternici nu stau in umbra nimanui.

Ce inseamna, de fapt, un om puternic? Este femeie-de-afaceriacel businessman imbracat la costum, mereu organizat si cu planurile la zi sau acea businesswoman, care mai nou se crede ca se descurca mai bine decat barbatul? Lumea afacerilor, ca si multe altele, a devenit o competitie intre sexe.

Va dezamagesc putin si va spun ca puterea nu este data de sexul persoanei, ci de atitudine, iar atitudinea este modul de manifestare al caracterului, deci puterea este data de caracter.
Puterea caracterului este data, nicidecum de cat de valoroase sunt convingerile noastre, ci de forta, constanta si persistenta in timp a acestora, dar si de taria cu care ne aparam convingerile. Cand vezi o persoana care isi sustine o convingere pana in panzele albe incepi sa-l privesti cu alti ochi, deci taria caracterului are un anumit impact asupra vietii noastre sociale, desi exista si riscul sa fii considerat nebun daca te ia valul.

Sa revenim putin la atitudine. Aceata nu poate fi niciodata neutra. Este o parere gresita. Intotdeauna balanta este inclinata mai mult intr-o parte sau alta. Nu exista o polaritate absoluta asa cum nu exista oameni in totalitate buni sau rai. Chiar si oamenii considerati rai au motivatia lor pentru care au adoptat o asemenea atitudine.

In functie de componenta dominanta a unei atitudini a persoana poate actiona cu lucididate, prudenta sau afectiv, empatic. Asta depinde numai de noi si de alegerile noastre deoarece caracterul nu este innascut, ci este dobandit prin modelarea socio-culturala. Asa ca, aveti grija cu ce va “hraniti” caracterul ca sa stiti ce deveniti!

Comments