Poze de la Gradina Zoologica din Bucuresti

April 25, 2012 scris de  
In categoria Galerii foto

Întotdeauna mi-au placut animalele, încă din copilărie. Ceea ce nu mi-a plăcut și nu am înțeles în clasa a III-a, când am fost ultima dată la Zoo, este de ce leii mâncau morcovi. După câțiva ani am înțeles că instituția Zoo nu avea suficienți bani pentru a hrăni adecvat animalele carnivore și m-am întristat profund. Am fost nervoasă, dar m-a cuprins și un sentiment de neputință, așa că am evitat să mai merg în anii următori.

În a doua zi de Paște eu și părinții mei ne-am trezit de dimineață, am ciocnit un ou și mi-au propus să mergem la Zoo. Cu o speranță de mai bine, am plecat în scurt timp. Era o zi puțin înnorată, iar orașul liber, căci mulți bucureșteni au fugit ori la munte, ori peste hotare. Sunt plăcut impresionată și acum ca și atunci. Femeia de la intrare ne-a zâmbit călduros după de ne-a oferit biletele.

M-am plimbat cu bucurie printre adăposturi pentru că am constat că lucrurile nu stau rău. Atât râșii, leii, pisica sălbatică, cât și leoparzii și puma, toți sfâșiau încântați hălci de carne, așa cum e firesc. Îmi dau seama că aceste animale nu pot fi fericite precum în libertate, dar nu suferă de foame și nici nu sunt neîngrijite. Cuștile erau foarte curate, iar animalele vioi, chiar dinamice, aș spune. De asemenea, m-a bucurat diversitatea oferită, căci am putut vedea maimuțe, urs, lei, tigri, suricate, șerpi, iguane, tot felul de rozătoare, rațe, ulii și bufnițe, lama, lupi, ponei, capre sălbatice, papagali exotici, atât de colorați, tarantule și multe alte animale! A fost o experiență plăcută, mi-a invadat sufletul cu bucurie. Mergeți la Zoo! Merită!

Comments