Opinie: Manele şi coji de seminţe în parcurile din Bucureşti

April 7, 2009 scris de  
In categoria Galerii foto

Vremea superbă de-afară din acest week-end a scos mii de persoane în parcurile din Bucureşti. Am luat pulsul zonelor din Capitală şi am vrut să vedem cum se distrează oamenii care au decis să-şi petreacă week-end-ul în natură.

Am ales pentru plimbarea noastră Parcul Tineretului. Nu am ajuns bine şi am fost profund socaţi de mirosul de coji de seminţe. Senzaţia pe care o aveai era că eşti într-o fabrică de producere a uleiului. Izul de seminţe proaspăt prăjite bătea de departe mireasma pomilor abia înfrunziţi.

Zgomotul… mergem puţin şi găsim (nu foarte departe de intrarea în parc) un grup “de lăutari” care polua fonic. Bineînţeles nu lipsea darabana (că deh, sunt lăutari care se respectă…) iar ritmul de manea îţi înnebunea simţurile…

Domnişoarele
… trebuie să le analizăm şi pe ele… Superbe! Precum florile proaspete de primăvară! Aranjate, îmbrăcate în culori vii, frumoase, chiar sexy! Păcat doar că multe dintre ele mâncau aceleaşi seminţe, ascultau manele şi limbajul suburban pe care îl foloseau lăsa de dorit. Toate acestea coroborate îţi dădeau senzaţia că “şatra” s-a mutat în Bucureşti. Imaginea contrastantă dintre frumuseţea lor fizică şi cojile de seminţe scuipate splendid peste umăr, direct din vârful buzelor atent conturate, ne-a mai reamintit şi că frumuseţea nu este totul!

Domnii… unii chiar respectabili, alţii ne-au trimis cu gândul la Atlasul de Mitocănie urbană editat de cei de la Radio Guerilla. Personajele de-acolo (ţăranul de Mall, Mitocanul de Birou, Mârlanul de Dorobanţi, Cocalarul de trafic şi Bădăranul de cinematograf) s-au regăsit pe aleile parcurilor.

Adăugăm că am auzit ultimele apariţii în domeniul manelelor (deoarece plimbarea se face, nu, cu telefonul la maxim pe ritmuri de manea prelucrată), iar băncile erau scăldate în munţi de coji de seminţe.
Am încercat, însă, să privim partea plină a paharului şi ne-am oprit la un grup de liceeni din Şincai care stăteau pe iarbă şi cântau Vama la chitară…

Pozele mai jos.

parcul-tineretuluiparcul-tineretului-2parcul-tineretului-4parcul-tineretului-5parcul-tineretului-6parcul-tineretului-7parcul-tineretului-8parcul-tineretului-9parcul-tineretului-10

Comments