An Education

August 23, 2010 scris de  
In categoria Filme bune de vazut

Este cel mai bun film pe care l-am vazut in ultimele luni. M-am regasit in el, m-a emotionat, impresionat, chiar infiorat.

cupluPersonajul principal, Jenny, este o adolescenta aparent normala, pasionata de limba franceza, care traieste in Londra. Asta pana cand intra in viata ei David, un barbat care are aproape dublul varstei ei. In scurt timp ea se obisnuieste cu iesirile rupte parca din realitate si cu stilul de viata al lui David, iar relatia lor devine una romantica. Pare prea frumos ca sa fie adevarat, ea intotdeauna visase sa vada Parisul, iar el o duce acolo.

In momentul in care David o cere de nevasta, Jenny are de ales intre planurile ei de a merge la prestigiosul Oxford si viata alaturi de el, plimbari la Paris si petreceri fastuoase. Insa ea nu stie chiar totul despre dragul ei logodnic sarmant, iar acest lucru ii da cu siguranta o lectie, asa cum spune si titlul.

Un film superb, cu actori care nu m-au dezamagit, nicidecum mediocri si o coloana sonora de exceptie, care cuprinde si o melodie de-a lui Duffy, “Smoke Without Fire”. Daca nu v-am convins, sigur o va face trailerul. 🙂
Vizionare placuta!

Comments