Subiecte pentru Admiterea la Jurnalism (Ep.3)

March 8, 2009 scris de  
In categoria Facultati

O cititoare fidelă ne-a trimis câteva modele adecvate de subiecte pentru Admiterea la Faculatatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti.

1. Aşteptînd trenul în sala de aşteptare a gării, observi lîngă tine pe bancă un laptop abandonat. Construieşte o povestire pornind de la această situaţie (maxim 40 de rînduri).

2. Eşti pro sau contra organizării tuturor examenelor de admitere la facultate numai în luna iulie? Argumentează-ţi poziţia.

3. Te afli într-o ţară străină şi primeşti următorul SMS de la un număr de telefon mobil din România, pe care nu-l ai în memoria telefonului: “Ne vedem,cum ne-am inteles,maine la 2,in piata.Nu uita sa aduci”. Construieşte o naraţiune pornind de la această situaţie. (Maxim 35 de rînduri)

4. Care este cea mai mare realizare a guvernelor din România post-comunistă? Argumentează-ţi alegerea.

5. Lucrezi pe bază de voluntariat la o asociaţie românească pentru protecţia animalelor. Într-o zi, vă vizitează o echipă de la postul de televiziune Discovery care intenţionează realizarea unui documentar despre o nouă metodă de a scăpa de cîinii vagabonzi. Construieşte o naraţiune pornind de la acest fapt. (maxim 35 de rînduri)

6. Lucrezi ca traducător autorizat de limba engleză. Cînd ajungi la conferinţa unde trebuie să lucrezi astăzi, constaţi că limba oficială este franceza. Construieşte o naraţiune pornind de la acest fapt. (maxim 35 de rînduri)

7. Descrie un jurnalist de televiziune consacrat.

8. La un examen, constaţi, în mijlocul probei, că ai greşit sala. Construieşte o întâmplare pornind de la această situaţie.

9. Eşti pro sau contra interzicerii fumatului în trenurile de călători din România? Argumentează-ţi poziţia.

10. Eşti de acord cu permiterea prezenţei taţilor în sala de operaţie, în momentul naşterilor? Argumentează-ţi poziţia.

11. Eşti jurnalist. Te afli în biroul patronului firmei ConcaplastRO, deoarece vrei să-i iei un interviu acestei persoane. Patronul se scuză şi iese din cameră pentru cîteva minute. În acest timp, sună telefonul de pe biroul său. Ce se întîmplă în continuare? (naraţiune, maxim 35 de rînduri)

12. Care este cel mai mare avantaj al Internetului? De ce? (argumentare, minim trei idei)

13. Dacă ţi s-ar oferi un împrumut bancar substanţial pentru a începe o afacere, care ar fi aceea? De ce? (argumentare, minim trei idei)

sursa: http://www.etajul6.ro/forum

Comments