Subiecte pentru Admiterea la Jurnalism (Ep.1)

January 23, 2009 scris de  
In categoria Facultati

Am primit tot mai multe solicitări din partea cititorilor în legătură cu posibilele subiecte pentru admiterea de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi cu modalităţile de pregătire pentru o admitere de succes.

Lucrurile se schimbă cu o viteză fantastică, asta este cert. Admiterea pe care am susţinut-o acum cinci ani (cât timp a trecut de-atunci 🙁 ) nu se poate compara cu admiterea din 2009.

Procedura de examinare s-a modificat. S-a renunţat la proba de creativitate şi expresivitate oral , iar anul trecut s-a renunţat şi la gramatică.

scris.jpgPentru 2009 examenul va consta dintr-o probă de creativitate scrisă şi gramatică.

Atunci când visam să reuşesc la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti, internetul încă era în urmă în România, iar prea multe informaţii nu aveai de unde să afli (de aceea am şi creat revista viata de liceu, dar este o altă poveste).

Dar am urmat trei paşi pe care îi voi explica acum:

1. Am crezut cu toată puterea că voi intra, deşi erau doar 60 de locuri la buget şi peste 1000 de candidaţi.

2. Am făcut compuneri încontinuu! În perioada aceea aveam o prietenă foarte deşteaptă (şi colegă de liceu) care mi-a dat nişte compuneri de făcut. Zilnic lucram. Scriam prost… încercam. Scriam iar. „Mi-am făcut mâna”.

3. Am citit şi am rezolvat foarte multe culegeri de gramatică (nu ştiam că importante sunt exerciţiile de vocabular. Am făcut sintaxă în prostie, norocul meu a fost că erau în acele culegeri şi multe exerciţii de vocabular.)

Voi aveţi însă acum posibilitatea să faceţi meditaţii gratuite pentru admiterea la Jurnalism chiar pe forumul Facultăţii. Dacă nu aveţi posibilitatea să faceţi meditaţii, merită să vă înscrieţi pe forum. Mulţi profesori corectează lucrările voastre şi astfel puteţi observa mai uşor unde greşiţi.

Mai jos voi face o listă cu subiecte pentru cei interesaţi.

Atenţie! Nu sunt subiecte posibile pentru admiterea la Jurnalism! Sunt doar modele de subiecte. Cert este că nu-ţi va dăuna dacă le rezolvi.

Mult succes şi o admitere strălucită!

1. Care este părerea ta despre sărăcie

2. Descrie floarea preferată.

3. Asişti la o ceartă în oficiul poştal. Povesteşte.

4. Descrie o zi de duminică dimineaţa.

5. Cineva îţi propune să cumperi un ceas foarte ieftin, la jumătate de preţ.

6. Pe stadion două galerii s-au luat la bătaie.

7. Noaptea de Paşte – Descrie atmosfera.

8. Părerea ta despre Dracula Park.

9. Naraţiune care să înceapă cu: „Nu credeam că voi ajunge vreodată să ajut la prinderea unui infractor.”

10. Participi pentru prima dată la festivalul usturoiului. Descrie atmosfera.

P.S.: După admitere aştept mailul tău să-mi spui că a fost cu noroc.

Comments