Visualize my language – Dictionar pentru voluntari

December 10, 2014 scris de  
In categoria Evenimente

Lansarea mini-dicționarului Visualize my language! va avea loc în data de 15 decembrie 2014, începând cu ora 15.00 , la Alandala Cafe din str. Aurel Vlaicu, nr. 70, București.

Visualize my language! este o inițiativă a voluntarilor de la ONG-ul Yellow Shirts din Baia Mare, Maramureș și este finanțat din fonduri europene, prin programul Tineret în Acțiune. Acest dicționar a fost creat din dorința de a-i ajuta pe tinerii volunari străini care vin în România să învețe mai ușor limba română, dar se poate dovedi un intrument util și pentru românii dornici să descopere graiul altui popor. Cuvintele sunt traduse în limbile: engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană, turcă și rusă. Materialul va fi disponibil gratuit în format electronic persoanelor interesate, iar pentru accesul la evenimentul de lansare nu se percepe nicio taxă.

Din fericire sunt foarte mulți tineri interesați să desfășoare un stagiu de voluntariat în România. La acest proiect au lucrat mai mulți voluntari străini care au tradus cuvintele din engleză în limba lor maternă. Dorința lor de implicare ne-a impresionat și le mulțumim pentru efortul depus! Sperăm ca materialul pe care l-am pregătit să îi ajute pe cei care aleg să învețe una dintre aceste limbi, dar și pe cei ce ne vizitează țara, pentru a ne învăța cu ușurință graiul și pentru a se simți bine printre noi, a declarat Andreea Căplescu, președintele Asociației Yellow Shirts.

Despre Yellow Shirts:
Yellow Shirts este o organizație non-guvernamentală, non-profit fondată în anul 2010 în Baia Mare, Maramureș. Scopul asociației este de a facilita integrarea tinerilor în societate, iar câteva dintre obiective sunt de a-i încuraja pe tineri să fie activi în societate, promovând colaborarea, înțelegerea, solidaritatea și toleranța la nivel local, regional și internațional.

Comments