Sport is Fun, Sport is Life – Final de proiect

September 15, 2013 scris de  
In categoria Evenimente

Proiectul Sport is Fun, Sport is Life își anunță finalul. Final care însă deschide calea unor noi proiecte și idei pentru echipa de implementare.

Sport is Fun, Sport is Life este un proiect finanțat în cadrul programului european Tineret în Acțiune. Prooectul a fost implementat de membrii Asociației Oamenii Deltei. Acesta a fost primul proiect cu finanțare de la Comisia Europeană implementat de Oamenii Deltei. Proiectul a fost un Schimb de Tineri implementat alături de partenerii din Youth social development association -Turcia – Balikeshir și European Crossroads – Spania – Valencia.

Proiectul a adus împreună 22 de tineri din Spania, Turcia și România. Pentru noua zile, orașul Sulina a redevenit un pol al diferitelor culturi. Tinerii prezenți la proiect au ecologizat plaja din Sulina, au descoperit principiile protejării mediului, au creat noi sporturi și au pătruns tainele unei alimentații sănătoase. Dezbateri, workshop-uri, sesiuni interactive, jocuri de rol și multe aletele au stat la baza activităților din proiect. Activitățile au avut la bază educația non-formală, acel tip de educație în care toți participanții se implică egal.
Tinerii au organizat și seri interculturale în care au împărtășit tradițiile, culturile, dansuri și cântece din țările lor.

Aflați într-un paradis natural, tinerii au vizitat Delta Dunării, Pădurea Letea și împrejurimile. Frumusețea naturii i-a impresionat pe tineri.

Sonia, 18 ani, participantă la proiect a declarat: ”Sunt copleșită. Când autcarul cu tineri a plecat nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Nouă zile care mi-au schimbat viața. Nu știam că poți învăța atât de multe! Am să le povestsc tuturor colegilor despre acest proiect. Am o mulțime de noi prieteni europeni și sper să-i pot revedea într-o zi!”
Corina Belea, Managerul proiectului a declarat: ”Suntem mândri că am putut găzdui tineri din Turcia și Spania în județul nostru, dar mai ales și că am oferit tinerilor din Tulcea o experiență de neuitat. Și pe lângă activitățile din proiect, nu trebuie să uităm componenta umană. Tinerii și-au făcut noi prieteni și au trăit clipe de neuitat.”
În prezent, Asociația își concentrează eforturile pe crearea unei strategii de creștere și de implementare a unor noi proiecte. Tulcea va fi gazda unor noi evenimente cât de curând.

Comments