Pelicule gratuite la Institutul Cultural Român

April 16, 2008 scris de  
In categoria Evenimente

film1.jpg

Joi, 17 aprilie 2008, de la ora 19:00, la sediul ICR vor fi proiectate peliculele „Nu te supăra, dar…” şi „Frica domnului G”, în regia Adinei Pintilie.

În deschidere va vorbi criticul de film Andrei Gorzo. La eveniment va participa şi regizoarea Adina Pintilie.

Accesul publicului este liber. Institutul Cultural Român se află pe Aleea Alexandru 38.

 

Documentarul „Nu te supara, dar…” (2007, 50 min.) urmăreşte existenţa unei comunităţi marginale, aceea a bolnavilor psihic. Pelicula a fost distinsă recent cu Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul Internaţional de Cinema Contemporan din Mexico. Filmul a mai obţinut Premiul Golden Dove, pentru cel mai bun documentar, la Dok Leipzig 2007, a fost selectat la festivalul de clasă A de la Locarno, în competiţia Filmmakers of the Present şi a fost inclus în „Best of Fests” IDFA, Amsterdam 2007.

Domnul G pare să aibă o viaţă perfectă. Dar lucrurile iau o altă turnură când propria reflexie în oglindă nu-l mai ascultă. „Frica domnului G” (2006, 35 min.) este un scurtmetraj distins cu Premiul Criticii şi Premiul pentru cel mai bun sunet la Festivalul Studenţesc Cinemaiubit. Filmul a mai fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Scurt Metraj de la Veneţia „Circuito Off”, Festivalul Internaţional de Film Dakino şi Festivalul Internaţional de Film Anonimul.

Comments