Noaptea Muzeelor 2008

May 12, 2008 scris de  
In categoria Evenimente

icns001399.jpgA patra ediţie a Nopţii Muzeelor se va desfăşura în noaptea de sâmbătă, 17 mai 2008, cu începere de la ora 16:00. Nu mai puţin de 12 muzee bucureştene vor fi deschise până la 4 dimineaţa.

Un autobuz special va circula pe ruta care leagă muzeele participante la program, în intervalul 23:00-3:00. Vizitatorii care viziteată cel puţin opt muzee din circuit şi colecţionează biletele de intrare sau ştampilele muzeelor vor primi un cadou surpriză.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – aici va debuta evenimentul; muzeul sărbătoreşte 72 de ani de la înfiinţare

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – „Nocturna în dreptunghiul galben”: concerte, o expoziţie de fotografie, documentare şi o „vânătoare” de insecte şi lilieci.

Muzeul Naţional de Geologie – „Noaptea indiană”: fotografii, muzică, artă culinară

Muzeul Ţăranului Român – seară video-music-gastro fusion cu artişti invitaţi, expoziţie de artă tradiţională şi lansare de album de fotografii.

Muzeul Naţional „George Enescu” – concerte de lieduri, muzică religioasă şi vor fi proiectate filme documentare despre cunoscutul compozitor român.

Muzeul Naţional de Artă al României – „Confesiuni de amorul artei”: spectacole de animaţie teatrală, proiecţii video, jocuri de sunet şi lumină

Muzeul Colecţiilor de Artă: 15 colecţii care curpind opere de artă donate de-a lungul anilor de colecţionari: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă – provenind din variate arii culturale, de la Occidentul european până la Extremul Orient

Muzeul Naţional de Istorie a României – „Sub semnul Thaliei”: spectacole de teatru şi expoziţii. La muzeu, vizitatorii vor beneficia şi de ghidaj gratuit la expoziţiile permanente „Tezaur istoric” şi „Lapidarium”, precum şi la expoziţia temporară „Oraşele României”.

Va mai fi prezentată piesa de teatru „R&J”, după „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, în regia lui Răzvan Lungeanu. Distribuţia spectacolului este formată din elevi din trupa Experimenthalia, de la Liceul „Ion Neculce”.

Urmează o reprezentaţie de teatru social: „Avem! Ce ne costă să păstrăm?”. De asemenea, poate fi văzut spectacolul „O noapte furtunoasă”, în interpretarea studenţilor din anul II de la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC.

Muzeul Municipiului Bucureşti – prezentarea saloanelor din secolul al XIX-lea şi o expoziţie dedicată lui Gheorghe Tătărescu.

Muzeul Naţional Cotroceni: schimbarea gărzii, o expoziţie de costume de epocă, dansuri de societate şi ateliere de creaţie.

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” – „Floare de Lotus”: spectacole de dans modern, jonglerie şi magie, concert de orgă şi spectacole de teatru.

Muzeul Naţional de Artă Contemporană – va însemna finalul evenimentului, după întâlnirea cu „lucrarea lunii” şi vizitarea expoziţiei temporare „Animations/ Fictions”.

Comments