Dan Puric: Made in Romania

January 11, 2010 scris de  
In categoria Evenimente

Pentru pasionaţii de artă avem o veste bună! Miercuri, 20 Ianuarie 2010 la ora 19.30 are loc un spectacol reprezentativ al companiei Passe Partout DP – “MADE IN ROMÂNIA”.

made-in-romaniaSpectacolul are mult umor şi poveşti pline de haz şi este o viziune românească asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseşte din acest puzzle al condiţiei individului şi a societăţii, derulat în ritmuri şi imagini năucitoare. Artele marţiale se întâlnesc cu valsul, iar parodia suculentă la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctată, în final, de vitalitatea dezlănţuită a dansului popular. Spectacolul se bazează pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenică: step, pantomimă, dans, lumini şi muzică, spirit şi emoţie.

„De ce “Made in România”? România nu este numai o naţiune, un popor, ea este o atitudine în faţa lumii şi mai presus de toate un spirit. Nu ştiu de ce, dar a privi lumea prin ochii României, pentru mine este acelaşi lucru cu a privi lumea prin ochii unui copil… Mi-am aplecat urechea la pământ ca să ascult dacă inima acestui neam mai bate şi m-am trezit îngenunchiat în faţa lui. Vă rog să mă iertaţi pentru acest gest necontemporan. Şi deoarece lumea de azi nu mai este lumea mea, m-am gândit să cobor împreună cu o mână de copii cu suflete tremurânde din aripi de fluturi, până în piaţa şi să scriu: “Made in România” cu speranţa că în super-market-ul în care trăim, aceşti Fast-Men, Fast-Thinkers, Fast-Lovers se vor opri din Fast-Food-ul lor şi-şi vor aminti ceva…” –Dan Puric

Despre Passe Partout DP

Passe Partout DP a fost înfiinţată de Dan Puric în 1999 şi în ea activează actori profesionişti şi amatori cu vârsta până în 35 de ani.
Dan Puric conduce acestă companie şi îi „antrenează” pe actori. Dan Puric a realizat împreuna cu membrii companiei Passe-Partout DP spectacolele „Made in România”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150” şi „Don Quijote”.

Comments