Integrated Sports – Final de proiect, început de drum pentru mai mult sport!

September 28, 2013 scris de  
In categoria Evenimente

Proiectul Integrated Sports a ajuns la final! Proiectul a constat într-un schimb European la care au participat 30 de tineri din Croația, Grecia, Italia, Malta, Turcia și România. Activitățile au avut loc timp de 10 zile în Moeciu, Brașov.

În cadrul activităților tinerii au avut ocazia să viziteze cele mai importante obiective turistice din apropiere – Castelul Bran, Brașov, Cetatea Râșnov, Cascada de la 7 Scări sau Poiana Brașov. Cei 30 de participanți au descoprit principiile de viață ale unei diete sănătoase, au aflat cât de în formă sunt, au participat la jocuri de tip Treasure Hunt organizate pe munții din apropiere, turnee de volei și de fotbal, au jucat baschet, au creat strategii de promovare a sportului. La finalul schimbului, tinerii au creat planuri despre cum pot adopta un stil de viață sănătos și despre cum pot include mai mult sport în viața lor.

Participanții la proiect au descoperit conceptul de Sport Integrat și au creat clipuri prin care îl vor promova! Conceptul de sport integrat se bazează pe idea că activitățile pe care le facem în mod normal zilnic ne pot menține în formă fără să fie neapărat nevoie să mergem la o sală de fitness sau să achiziționăm echipamente sportive sofisticate.

Tinerii au organizat și un flash mob în Piața Sfatului din Brașov care a avut ca scop promovarea mișcării. Timp de zece minute, în Piața Sfatului, participanții au oferit o lecție de aerobic gratuită tuturor trecătorilor!

Clipurile dedicate conceptului de Sport Integrat au fost promovate sub sloganul: New gim in Town!

IntegratedSports este un proiect implementat de Asociația Împreună Desenăm Viitorul și este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acțiune.

Comments