Info-manii la Târgu-Mureş!

July 2, 2009 scris de  
In categoria Evenimente

CEOI ( Central European Olympiad in Infomatics) – sau spus pe româneşte, Olimpiada Central – Europeană de Informatică, a ajuns la a 16- a ediţie, ediţie ce se va desfăşura anul acesta în România, mai exact, la Targu-Mureş, în perioada 8-14 iulie. Această olimpiadă a fost fondată(chiar) în ţara noastră, în anul 1994 la Cluj-Napoca. De atunci, are loc anual, ţinându-se în ţări ca: Germania, Slovacia, România, Ungaria etc.

La competiţie pot participa elevi de liceu din ţările Est-Europene şi din ţările invitate de către organizatori. Echipele sunt formate din cel mult 4 concurenţi, aleşi în urma concursurilor naţionale de informatică. Concursul propriu-zis este format din 2 zile de programare pe calculator şi rezolvarea problemelor algoritmice.

Delegaţii din Republica Cehă, Slovaia, Germania, Polonia, Ungaria, Croatia, România, Elveţia, S.U.A., Serbia şi Republica Moldova sunt invitate să participe în acest an. Toate activităţile se vor desfăşura în sălile Universităţii „Petru Maior”, iar participanţii vor fi cazaţi la Business Hotel.
Dacă eşti pasionat de informatică, ştiai bineinţeles toate aceste lucruri, şi dacă nu le ştiai, ei bine ai timp ca până la anu’ să te pregăteşti şi să ajungi prin te miri ce ţară, mare olimpic la INFO!

Le urăm de pe acum SUCCES participanţilor şi o şedere cât mai plăcută în ţara noastră!

P.S. Info-maniacs se pot documenta pe siteu’ oficial: www.ceoi2009.ro 😉

Comments