Europa integrează sportul la Brașov

June 1, 2013 scris de  
In categoria Evenimente

A fost lansat IntegratedSports, un proiect european ce propune un concept inedit de integrare a activităților fizice în cadrul rutinei zilnice. Cum ar fi dacă ți-ai parca mașina cât mai departe de ușa magazinului atunci când mergi la cumpărături? Dar dacă atunci când ai vorbi la telefon ai sta în picioare? Sau dacă ai înlocui scaunul de la birou cu o minge de fitness?

Mișcarea fizică poate fi integrată acasă când ne uităm la televizior, când facem curat, atunci când mergem la cumpărături, când călătorim, în parc sau la birou.

Conceptul de sport integrat se bazează pe idea că activitățile pe care le facem în mod normal zilnic ne pot menține în formă fără să fie neapărat nevoie să mergem la o sală de fitness sau să achiziționăm echipamente sportive sofisticate.

Timp de zece zile, 30 de tineri din Croația, Grecia, Italia, Malta, Turcia și România s-au reunit la Brașov pentru a realiza clipuri cu modul în care mișcarea fizică poate fi integrată în diferitele activități zilnice. În plus, tinerii au ocazia să creeze strategii prin care sportul de masă poate fi promovat și să descopere principiile unei diete sănătoase. Tinerii participă și la jocuri de volei, baschet, fotbal, sau activități montane.

De asemnea, cei 30 de tineri pregătesc un flash mob ce se va desfășura sâmbătă, la ora 18:00, în Piața Sfatului în Brașov și va promova mișcarea fizică.

IntegratedSports este un proiect implementat de Asociația Împreună Desenăm Viitorul și este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acțiune.

Scopul proiectului este să promoveze impactul pozitiv pe care îl au mișcarea fizică și o dietă sănătoasă și să ofere un cadru de discuție pentru crearea unor strategii de promovare a sportului de masă.

Persoana de contact:
Elena Dafina Milea – Coordonator Proiect
Telefon: 0768777177

Comments