De ce ne place sa citim?

June 8, 2009 scris de  
In categoria Evenimente

Îmi amintesc când am cumpărat prima carte. Aveam 7 ani. Şi 500 lei în mână. Abia învăţasem să citesc. Am mers în Casa Afacerilor şi am căutat standul cu cărţi. Observam doar cotoarele din care abia înţelegeam titlurile. Hmm…oare ce carte să iau? Şi cum mă uitam eu aşa tâmp, vine o vânzătoare spre mine. „Ce să îţi dau, dragul meu?”. „Aaa….vreau o carte până în 500 de lei”, răspund eu timid, continuând să mă uit la mulţimea de cărţi de pe raft. Vânzătoarea începe să îmi înşire numele unor cărţi care să se încadreze în bugetul meu, în timp ce eu mă uitam fascinant în continuare la rafturi încercând să caut titlurile pe care ea le rostea. În cele din urmă am ales o carte care se apropia cel mai mult de banii pe care îi aveam.

Nu îmi mai amintesc numele. Ştiu că mi-a plăcut şi că a fost prima mea carte. Avea cam 30 de pagini şi imagini frumos colorate. Era de fapt povestea unui frate şi a surorii sale, dar nu îmi mai amintesc bine ideea.

Timpul a trecut. Acum am foarte multe cărţi. Ele sunt slăbiciunea mea. Cumpăr de fiecare dată când trec printr-o librărie. Există persoane care nu se pot abţine să cumpere haine, parfumuri, ţigări etc. Eu nu mă pot abţine să cumpăr cărti.

Şi pentru că le îndrăgesc aşa mult vă invit pe toţi la acest concurs. Trebuie să răspunzi printr-un comentariu la întrebarea „De ce îţi place să citeşti?”, iar cele mai frumoase 3 răspunsuri vor primii premii în cărţi. Noutatea acestui concurs e că la el poate participa oricine răspunde la întrebarea amintită, iar câştigătorii vor fi aleşi tot de cititori. Deci tu eşti si participantul şi juriul.

Te interesează? Intră pe link-ul postat, răspunde la întrebarea concursului şi în schimb vei fi premiat(ă) cu cărţi.

Detalii pe pagina concursului. Mult succes!

Comments