Dan Puric: Rencontres la sala Rapsodia

January 18, 2010 scris de  
In categoria Evenimente

Dacă spectacolul „Made in România” de miercuri vă va crea dependenţă sau dacă nu puteti ajunge la acesta, mai aveţi încă o şansă joi. Pentru că de la orele 19 :30 se joacă la sala Rapsodia din Strada lipscani nr. 53, piesa “RENCONTRES”. Un spectacol al poeziei momentelor importante din viaţă cu Violeta Totir şi Dragos Huluba.

Reflexele zilnice şi semnele cotidianului sunt materia primă folosita de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vieţii, tot ele conduc la sentimente şi stări sublime, pe care actorii le “joaca”, le “mimează” şi le “dansează” cu plăcere, ajutaţi de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Dan Puric urmăreşte în stilul promovat, ca şi discipolii săi, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esenţializat.“RencontreS” este o… “întâlnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer şi direct, emoţie publicului.
rencontres
O scenă goală, doi actori şi o lume imaginată cu uşurinţă după un scenariu comic al întâlnirilor dintre un El şi o Ea, dau viaţă unui spectacol pe cât de simplu, pe atât de solicitant. Dragoş Huluba şi Violeta Totir fac mimă, dansează, bat step, vorbind despre iubire. Din fiecare gest se naşte firesc un altul la fel de expresiv şi plin de candoare. Spectacolul are o desfăşurare asemănătoare derulării imaginilor în filmele mute. Iar Dragoş Huluba chiar are ceva din prezenţa carismatică a lui Charlie Chaplin, deşi actorul nu dă senzaţia vreunei imitări.

Emoţionează prin inocenţă şi simplitate acest limbaj comic al corpurilor care îşi vorbesc şi se arată publicului cu timiditate, inventând situaţii prin care sentimentele se materializează în gest şi mişcare. Putem spune că, în mod sigur, unora le place gestul…

Relaţii şi rezervări de bilete la telefon 021/315.89.80, zilnic între orele 11-18.

Comments