Concurs de scenarii pentru HBO România

March 18, 2008 scris de  
In categoria Evenimente

Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO România a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Înscrierile se pot face până pe 10 aprilie 2008 şi numai prin intermediul site-lui www.hbo.ro.

Perioada de desfăşurare a concursului

Înscrierile pentru Concursul Naţional de Scenarii – ediţia 2008 se pot face până la data de 10 aprilie 2008, ora 12:00 (doisprezece/prânz); pe 19 mai 2008 vor fi anunţaţi finaliştii pe categorii: scenariu de lungmetraj, respectiv scenariu de scurtmetraj.

Cei trei finaliştii de la fiecare din cele două categorii vor fi anunţaţi prin intermediul paginilor www.hbo.ro şi www.tiff.ro.

Desemnarea câştigătorilor se va face pe 7 iunie 2008, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care se va desfăşura la Cluj în perioada 30 mai – 8 iunie 2008.

Ca şi anul trecut, finaliştii pot avea scenariul publicat pe www.liternet.ro, printr-un acord dat prin intermediului unui checkbox pe parcursul înscrierii în concurs.

Condiţii de participare

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice cetăţeni români, autori de scenarii de scurt şi lungmetraj de ficţiune, care nu au mai creat, până la data limită de înscriere în cadrul acestui concurs, scenarii care să fi stat la baza vreunui film de lung sau scurtmetraj de ficţiune sau care să fi fost declarate câştigătoare ale vreunui concurs cu tematică similară.

Scenariile trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– să respecte regulile generale de concepere, scriere şi editare aplicabile în cazul oricărui scenariu. În acest sens, nu vor fi admise în concurs povestiri, scurte scene umoristice (sketch-uri), povestiri care să conţină numai elemente de dialog, fără a avea elemente descriptive a acţiunii respective, scrisori etc.

– să fie originale. Sunt excluse din concurs scenariile care sunt fie adaptări, fie preluări ale altor scenarii.

– să fie scrise în limba română

– să aibă lungimea maximă de 125 de pagini în cazul scenariilor de lungmetraj şi maxim 40 de pagini în cazul celor de scurtmetraj.

– să conţină o prezentare a subiectului de maxim o pagină

– să nu conţină niciun indiciu, nicio referire cu privire la autorul scenariului.

Mecanismul de înscriere

Înscrierea în concurs se va realiza numai prin depunerea scenariului cu ajutorul operaţiunii de upload disponibilă pe pagina www.hbo.ro. Pe site, autorii vor completa informaţiile mandatorii solicitate în cadrul CV-ului postat pe această pagină.

Scenariul va trebui să fie editat în format electronic şi va trebui să aibă următoarele elemente caracteristice:

– format document – document word (extensie „doc”) sau document rich text format (extensie „rtf”)
– tip şi mărime caractere utilizate – Times New Roman 12
– spatiere paragraf – 1 1/2

Niciun participant la concurs nu poate depune câte un scenariu la fiecare categorie sau mai mult de un scenariu la o categorie.

Premii

„Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj” este în valoare de 3 000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigator este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

„Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj” este în valoare de 1 500 USD. În cazul în care scenariul declarat câstigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

„Premiul HBO – 3 zile la TIFF” va fi pus la dispoziţia celor 6 finalişti ai celor două categorii şi constă în 3 zile de festival. Costul va fi acoperit integral: pe lângă cazare şi transport (cu tren sau autobuz), acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile. În cazul în care scenariul este realizat de mai mulţi autori, sponsorul va facilita deplasarea gratuită a fiecăruia

Dacă unul dintre finalişti nu poate fi prezent la festivitatea de premiere din ultima seară a TIFF, iar scenariul său este declarat câştigător, decernarea premiului se va face în termen de 30 de zile.

Câştigătorul va trebui să transmită o copie a buletinului sau cărţii de identitate, însoţită de datele sale de contact (telefon, e-mail, fax), la sediul HBO România (Calea Buzeşti 62-64, sector 1, Bucureşti). Ulterior, premiul va fi oferit prin virament de către HBO România în contul bancar indicat de câştigător.

Lipsa copiei după actul de identitate împreună cu datele de contact va duce la anularea premiului.

Juriul

Componenţa juriului care va desemna câştigătorii va fi anunţată până cel mai târziu la data de 21 martie 2008, prin intermediul website-ului www.hbo.ro .

Protecţia datelor personale

În conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind protecţia datelor personale, organizatorul nu va face disponibile datele personale ale participanţilor fără acceptul acestora.

Numele participanţilor nu vor fi făcute publice, ce excepţia numelor celor 6 (şase) finalişti.

Organizatorii garantează respectarea legislatiei în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe.

Protecţia drepturilor de autor

Organizatorul nu îşi asumă nicio obligaţie în legătură cu protecţia drepturilor de autor în ce priveşte scenariile prezentate. Protejarea acestor drepturi revine în exclusivitate autorilor.

Comments