Nume noi la B’estfest 2008

April 14, 2008 scris de  
In categoria Concert

Alanis Morissette, Nouvelle Vague, Stereophonics, Manu Chao, Sunrise Avenue, Miss Platnum şi Deluka sunt numele noi de pe lista formaţiilor care vor concerta la B’estfest 2008.

Program

În prima zi de festival (vineri, 4 iulie) vor concerta Cypress Hill, Apollo 440, Alanis Morissette, Miss Platnum şi Unkle.

În a doua zi (sâmbătă, 5 iulie) vor cânta Manic Street Preachers, Nouvelle Vague, Stereophonics, Deluka şi Kaiser Chiefs.

nelly-furtado.jpgÎn a treia zi a festivalului (duminică, 6 iulie) vor urca pe scenă Nelly Furtado, Sunrise Avenue, Manu Chao şi Roisin Murphy (Moloko).

B’estfest Aftershock (vineri, 11 iulie) – Judas Priest, Primal Fear şi Ross The Boss (ex-Manowar)

Bilete şi abonamente la BESTFEST

Biletele de o zi sunt valabile pentru o singură zi a festivalului (4, 5, sau 6 iulie). Acestea costă 90 de lei, iar în zilele de festival, la intrare, vor costa 110 lei.

Abonamentele pentru toate cele 3 zile de B’estfest (4, 5, 6 iulie) sunt în număr limitat (5 000 de abonamente) şi vor putea fi cumpărate numai înaintea începerii festivalului, la preţul de 240 de lei.

Biletele pentru B’estfest Aftershock (11 iulie) costă 75 de lei.
Atât biletele de o zi, cât şi abonamentele pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta.


Alanis Morissette

alanis-morissette-square.jpgAlanis Morissette va concerta pe 4 iulie, în prima zi a festivalului.

Cântăreaţă de origine canadiană, Alanis Morissette şi-a făcut debutul în lumea muzicii la vârsta de 10 ani, când a înregistrat primul single din carieră, „Fate Stay With Me”. La 14 ani a semnat primul contract cu o casă de discuri, iar în 1991 a lansat albumul „Alanis”.

Debutul pe plan internaţional a avut loc în 1995, odată cu albumul „Jagged Little Pill”, care va intra în istoria muzicii drept cel mai bine vândut album de debut al unei artiste solo.

În prezent, Alanis Morissette are şase albume, iar cel de-al şaptelea, Flavors of Entanglement, urmează să fie lansat în cursul acestui an.

Nouvelle Vague

nouvelle_vague-812c6.jpgGrupul de muzicieni francezi Nouvelle Vague va concerta în cea de-a doua zi de festival, pe 5 iulie.

Din Nouvelle Vague fac parte Marc Collin, Olivier Libaux, Anais Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Mélanie Pain şi Marina Céleste, membri ai mişcării de revitalizare a cântecului tradiţional francez, foarte populari în toată Europa.

Numele trupei are la bază noul val al cinematografiei franceze din anii ‘60, precum şi stilul „bossa nova”, care înseamnă „noul val” sau „noul ritm” în limba portugheză.

Trupa Nouvelle Vague readuce la viaţă, într-o interpretare proprie, piese celebre precum „God Save The Queen” (Sex Pistols), „Too Drunk to Fuck” (The Dead Kennedys) sau „Just Can’t Get Enough” (Depeche Mode).

Stereophonics

Trupa de indie Stereophonics va concerta pe 5 iulie.

Cei trei componenţi, Kelly Jones, Richard Jones şi Stuard Cable şi-au început cariera în Marea Britanie, în 1992, iniţial sub numele de Tragic Love Company, ca trupă de coveruri. Mai târziu, schimbarea de stil a adus şi schimbarea numelui în Stereophonics.

În 1997, trupa lanseaza primul său material discografic, „Word Gets Around”, iar doi ani mai târziu, Stereophonics este declarat „Best New Group” în cadrul ceremoniei Brit Awards. Următoarele două albume ale trupei, „Performance and Cocktails” şi „Just Enough Education to Perform” intră direct pe primul loc în topuri.

Anul 2003 aduce formaţiei un nou album, „You Gotta Go There to Come Back”, dar şi o schimbare de componenţă: toboşarul Stuard Cable părăseşte grupul şi este înlocuit de Javier Weyler. Primul disc înregistrat în noua formulă, „Language. Sex. Violence. Other?”, apare în martie 2005 şi le aduce primul single No. 1 din carieră: „Dakota”

Sunrise Avenue

sunrise-avenue.jpgSunrise Avenue va concerta în cea de-a treia zi a festivalului, pe 6 iulie.

Trupa finlandeză a luat naştere la Helsinki, în 2002, şi este formată în prezent din Samu Haber (voce şi chitară), Jukka Backlund (clape), Raul Ruutu (bass) şi Sami Osala (tobe).

Primele single-uri, „All Because of You” şi „Romeo” au apărut la începutul lui 2006, iar albumul de debut, „On the Way to Wonderland”, a fost lansat în luna mai. Cel de-al treilea single, „Fairytale Gone Bad”, a fost lansat în august şi a devenit, în doar câteva luni, un megahit în numeroase ţări europene.

În România, „Fairytale Gone Bad” a ajuns pe prima poziţie în Top 100 şi încă se mai meţine în top la mai bine de 35 de săptămâni de la data lansării.

Manu Chao

Manu Chao va concerta în a treia zi de festival, pe 6 iulie.

Pe numele său adevărat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao, artistul şi-a lansat primul album solo în 1998: „Clandestino”.

Albumul „Proxima Estacion: Esperanza” a fost lansat în 2001, şi a inclus megahitul „Me Gustas Tu”. Trei ani mai târziu, Manu Chao a lansat primul şi primul lui material integral în limba franceză – „Siberie m’etait conteee”, urmat în 2007 de cel de-al patrulea album de studio, „La Radiolina”. Primul single de pe album, „Rainin in Paradize” a beneficiat
de un videoclip regizat de celebrul Emir Kusturica.

Miss Platnum

Miss Platnum va concerta în prima zi de festival, pe 4 iulie.

Artista s-a impus pe piaţa muzicală europeană cu un gen muzical nou, „R’n’Balkan“, un amestec de R&B, pop şi etno balcanic. Poreclită „Missy Elliot a Balcanilor“, Miss Platnum a lansat primul său album, „Chefa“, în 2007.

Timişoreanca a devenit o reprezentantă de seamă a mişcării „fat feminism“, prin care femeile sunt îndemnate să nu se simtă stânjenite, chiar dacă siluetele lor nu sunt tocmai de invidiat.

Deluka

Deluka va urca pe scena festivalului pe 5 iulie.

Considerată drept una dintre cele mai apreciate trupe din circuitul underground londonez, Deluka se va afla anul acesta pentru a doua oară în România, după ce în 2007 a fost cap de afiş la UnderLondon Fest.

Comments