Metallica în Bucureşti

April 5, 2008 scris de  
In categoria Concert

metallica.jpgMetallica va cânta pe 23 iulie 2008, pe Stadionul Cotroceni din Capitală, la aproape nouă ani de la primul concert susţinut în România.

Biletele costă 350, 250, 200, 180, respectiv 100 RON, în funcţie de poziţia în stadion (Împărţirea stadionul în funcţie de zone se găseşte aici). Biletele au fost puse în vânzare de sâmbătă, 5 aprilie, ora 00:00, pe www.myticket.ro. De luni, 7 aprilie, ele vor fi disponibile şi în magazinele Diverta.

Confirmarea concertului a venit după doar câteva zile de negocieri, un record pentru ţara noastră. De altfel, ştirea că Metallica va concerta în România a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni, dar zvonul nu a fost confirmat la momentul respectiv.

Metallica a mai concertat la Bucureşti, pe Stadionul Lia Manoliu, în august 1999. Actuala componenţă a formaţiei este: Lars Ulrich (tobe), James Hetfield (vocal, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (chitară bass).

De la înfiinţarea sa în 1981, Metallica a lansat opt albume de studio, două albume live, două EP-uri şi nouă videclipuri. Celebra formaţie ocupă locul 7 în topul celor mai bine vânduţi artişti americani ai tuturor timpurilor, cu peste 100 de milioane de albume vândute. Până în prezent se pot mândri cu şapte premii Grammy şi cu includerea în Hall of Fame.

Actualul turneu nu promovează niciun material discografic – noul album al trupei va fi lansat lansat abia în această toamnă. Totuşi, Lars Ulrich, bateristul celor de la Metallica, a declarat că vor include cu siguranţă câteva piese noi în setlist-ul turneului european, pentru a testa reacţia publicului.

Metalhead.ro oferă două variante recente de setlist-uri ale formaţiei:

Setlist-ul concertului susţinut de Metallica în Mexic:

Ecstacy of Gold metallica-3.jpg
The Call of Ktulu
Creepin’ Death
Unforgiven II
New Song
Welcome Home
Hit The Lights
Unnamed Feeling
Master of Puppets
Nothing Else Matters
New Song
Orion
One
Motorbreath
Enter Sandman
Fixxxer
Blackend
Fade To Black
Last Caress

Seek & Destroy
Un alt setlist de la sfârşitul anului 2007:

metallica-2.jpgEcstacy of Gold
NEW SONG
NEW SONG
For Whom the Bell Tolls
Sanitarium
Blackened
….and Justice for All
Eye of the Beholder/Frayed Ends of Sanity Medley
Shortest Straw
Harvester of Sorrow

NEW SONG
Master of Puppets
Four Horseman
Unforgiven
Sad But True
Drum Solo/Bass Solo/Guitar Solo
Nothing Else Matters
(James Accoustic Solo)
Orion
Dyers Eve
Creeping Death

Cei care doresc să revadă Metallica, pot alege Bulgaria. Metalhead.ro organizează excursii pentru concertul susţinut de Metallica la Sofia (25 iulie). Preţul transportului: 30 de euro. Detalii pe Metalhead.ro.

Comments