EUROPAfest 2008

April 21, 2008 scris de  
In categoria Concert

europafest-2008.jpg

Festivalul internaţional de muzică EUROPAfest, organizat anual la Bucureşti, între 7 şi 13 mai, celebrează 15 ani de existenţă.

Evenimentul reuneşte peste 300 de muzicieni din 48 de ţări, care vor reprezenta 4 stiluri muzicale: blues, jazz, pop şi muzică clasică.

Din 2005, festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Principesa Margareta şi Principele Radu.

Program

Concertul de deschidere – Ziua Europei
Festivalul debutează pe 7 mai cu un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei. Spectacolul prezintă un melanj inedit de blues, jazz, pop şi muzică clasică.

Concerte – Blues, Jazz, Pop
Următoarele seri propun concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de trupe consacrate din Italia, Ungaria, Marea Britanie, Australia şi Croaţia.

Caffe Festival
Serile de Caffe Festival se desfăşoară la Clubul Ţăranului.

Bucharest International Jazz Competition
Aflat la a doua ediţie, Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, la care s-au înscris 19 trupe din 15 ţări.

Jam Sessions & Workshopuri
Concursul internaţional de jazz este secondat de organizarea de jam sessions şi workshopuri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali.

Recitaluri extraordinare de clasic
Publicul este invitat să redescopere farmecul muzicii clasice alături de muzicieni de renume internaţional – Pierre-Yves Artaud / Franţa, Janos Balint / Ungaria.

Jeunesses International Music Competition – flaut, clarinet, compoziţie
În 2008, competiţia de flaut se clasează pe primul loc în topul concursurilor de gen pe plan european, ca număr de participanţi: 134 de concurenţi din 31 de ţări.

Gala Laureaţilor
EUROPAfest 2008 se încheie pe 13 mai cu un eveniment de ţinută – Gala Laureaţilor. Este seara în care vor evolua cei mai buni muzicieni din festival.
Cu aceast ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Comments