Cei mai tari liceeni la baschet se lupta pentru Cupa EDU

December 7, 2017 scris de  
In categoria Evenimente

cover Cupa EduCei mai tari liceeni din țară se luptă pentru a-și demonstra supremația în cadrul competiției de baschet “CUPA EDU”, Ediția 2017. Turneul adună la start patru colegii din București: Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național Cantemir Vodă, Colegiul Național Aurel Vlaicu, Colegiul Tehnic Anghel Saligny si se va disputa în perioada 08-10 decembrie 2017 la Arena de Baschet din Capitală (Bd. Basarabia nr.39 – punct de reper Turnul de Parașutism). Scopul evenimentului este atât promovarea educației fizice și a sportului, cât și dezvoltarea conștiinței civice a tinerilor și implicarea cetățenească activă.
Baschetbaliștii joacă pentru a ajuta alte școli!

Ce aduce în plus “CUPA EDU” este faptul că în afara premiilor acordate câștigătorilor competiției de baschet, liceele au posibilitatea de a nominaliza un beneficiar din țară căruia organizatorii îi vor oferi un premiu. „Ne propunem să transformăm “CUPA EDU” într-o competiție de tradiție între licee, în care să se regăsească și componenta civică, care este deosebit de importantă pentru noi. Am pregătit acest concept cu atenție și ne-am bucurat că a fost extrem de bine primit de către adolescenți. Tinerii isi doresc să ajute alte școli și au venit cu propuneri în acest sens. O astfel de atitudine constructivă este un semnal care ne motivează să continuăm eforturile noastre. “CUPA EDU” este organizată în jurul unei competiții de baschet între licee, însă mesajul este unul complex: implică-te în viața comunității”, au declarat organizatorii competiției.

Cel mai titrat jucător din țară alături de liceeni!

La evenimentul din Arena de Baschet vor participa ca invitați speciali Levente Szijarto (cel mai titrat jucător român de baschet în activitate, de 12 ori campion al României), Cezar Bărăgău (căpitanul echipei Știința București), dar și Claudiu Fometescu, legenda a baschetului românesc, actual Antrenor Federal al României.

Levente Szijarto„Am spus din prima prezent, când am fost invitat la ediția inaugurală a competiției de baschet “CUPA EDU”, Editia 2017, mai ales că am rezonat foarte mult cu această componentă civică. Mi-aș fi dorit ca în liceu să am și eu șansa să evoluez într-o astfel de competiție la finele căreia și o altă școală să beneficieze de rezultatele noastre. Este un sentiment incredibil să dăruiești din munca ta. Abia aștept să îi văd la lucru pe liceeni și să îi încurajez! Sunt sigur că baschetul are nevoie de astfel de evenimente. Mă simt onorat că particip ca invitat special “CUPA EDU” și m-aș bucura ca acest sport să se practice non-stop în licee”, a declarat Levi Szijarto înainte de startul competiției.

Cezar BaragauCezar Bărăgău, căpitanul echipei Știința București a punctat și el cu mare precizie: „Îmi pare bine că baschetul se joacă din nou în licee și cred că era și timpul să apară o nouă competiție dedicată acestui sport. Mă bucur că am fost invitat să particip la eveniment și sper ca această întrecere între licee să devină una de tradiție. Peste zece ani aș vrea să mă invitați din nou la eveniment”, a incheiat amuzat căpitanul Științei București.

“CUPA EDU” dorește să devină o platformă organizată de dialog și schimb de informații prin care tinerii să înțeleagă ce înseamnă să fii un cetățean activ, să conștientizeze importanța educației fizice și a sportului și să cunoască persoane și organizații implicate în domeniul educației și sportului.

Programul competiției:

Vineri – 8 decembrie 2017
Ora 17:00 Colegiul Național Cantemir Vodă vs. Colegiul Național Aurel Vlaicu
Ora 19:00 Colegiul Național Spiru Haret vs. Colegiul Tehnic Anghel Saligny

Sâmbătă – 9 decembrie 2017
Ora 15:00 Colegiul Național Cantemir Vodă vs. Colegiul Național Spiru Haret
Ora 17:00 Colegiul Național Aurel Vlaicu vs. Colegiul Tehnic Anghel Saligny

Duminică – 10 decembrie 2017
Ora 15:00 Colegiul Tehnic Anghel Saligny vs. Colegiul Național Cantemir Vodă
Ora 17:00 Colegiul Național Aurel Vlaicu vs. Colegiul Național Spiru Haret

Sponsori și parteneri:
“CUPA EDU” este organizată de Asociația PRAXIS IURIS impreună cu sponsorii și partenerii: Hotel Capital Plaza din București (sponsor principal), Federați Română de Baschet (partener oficial al evenimentului) , Inspectoratul Școlar al Municipiului București (partener instituțional), British Council (partener educațional), CSU Știința București (partener al evenimentului sportiv), Din Vestiar (partener media), Decor Floor CEE (sponsor), Reparații Industriale Generale (sponsor), Agrovet (sponsor), Anastasia Sport (sponsor).

Afis Cupa Edu
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comments