Asociatia Oamenii Deltei anunta lansarea proiectului „Sport is Fun Spor is Fun”

August 11, 2013 scris de  
In categoria Evenimente

In perioada 27.08.2013 – 05.09.2013 in Sulina, schimbul de tineri iniţiat de asociaţia noastră îşi propune să aducă sportul mai aproape de tineri, să îi îndemne să facă mişcare şi să cunoască ce înseamnă o alimentaţie echilibrată.
Este primul proiect de acest gen ce are loc la Tulcea. La acest schimb de tineri vor participa 22 de tineri din România, Turcia si Spania.Proiectul susţine dialogul şi întâlnirile interculturale cu tineri din medii şi culturi diferite. Astfel putem vorbi de o diversitate culturală, religioasă şi socială. La proiect vor lua parte şi tineri cu oportunităţi reduse. În acest mod încurajăm lupta împotriva rasismului, a prejudecăţilor şi a tuturor atitudinilor care conduc către excludere.

Tema proiectului este legată de situaţia alarmantă a persoanelor supraponderale în lipsa unui stil de viaţă sănătos şi de importanţa sportului în viaţa de zi cu zi. Tot mai mulţi tineri aleg să consume mâncare nesănătoasă, să lipsească de la orele de sport din şcoală sau odată cu terminarea studiilor să nu mai facă nicio activitate sportivă. Sedentarismul este una dintre principalele problemele pe care le tratam în acest proiect. Este absolut necesar ca sportul să devină o parte din viaţa noastră cotidiană. Tocmai de aceea, prin acest schimb de tineri dorim să avem o varietate cât mai largă de sporturi pentru ca la sfârşitul proiectului tinerii să îşi dorească să practice în mod constant măcar o activitate sportivă dintre cele propuse de noi.

Schimbul de tineri promovează participarea activă a tinerilor în societate şi este în acord cu prioritatea anuală de promovare a unui comportament orientat către sănătate. Tocmai de aceea proiectul se bazează pe principiile de viaţă sănătoasă şi include activităţi sportive în aer liber.

De asemenea proiectul vizează priorităţile naţionale de promovare a voluntariatului şi de protejare a mediului înconjurător. În cadrul sesiunilor din proiect tinerii vor avea ocazia să descopere ce este voluntariatul şi cum îi ajută aceştia pe ei şi pe comunitate.

Proiectul “Sport is Fun Sport is Life” este finanţat de Comisia Europenă, prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea1.1 – Schimburi de Tineri.

Comments