Seducţia – Arta de a atrage

March 9, 2008 scris de  
In categoria De vorba cu psihologul

seductie.jpgFiecare dintre noi are trebuinta de a fi apreciat de acele persoane care au o anumita semnificatie afectiva pentru noi. Exista acele trebuinte afective a caror implinire este raspunzatoare de echilibrul nostru emotional si pe care ni le satisfacem prin intermediul relatiilor de prietenie cu familia din care provenim, cu cei din grupul de care apartinem si nu in ultimul rand prin intermediul relatiei de cuplu. Fie ca esti implicat intr-o relatie, fie ca ai pus de ceva vreme ochii pe cel/cea de la clasa vecina, eu te provoc sa urmaresti niste semnale care iti dezvaluie ceea ce cuvintele nu reusesc sa transmita.

Seductia este arta de a atrage, de a te face placut, de a incita prin intermediul unui comportament specific pe celalalt. De ce?! Pentru ca iti place, evident;;).

S-a demonstrat ca unele persoane se nasc cu o anumita capacitate de seductie, dar aceasta se invata foarte mult pe parcursul vietii, prin exercitiu. O persoana seducatoare nu este neaparat si frumoasa, am putea spune mai degraba ca este inteligenta si foloseste cu succes acele elemente care nu-l pot lasa pe celalalt rece. Invata sa seduci! Iata cateva tehnici:

-fii atent/a la pozitia corpului cand stai in picioare; nu sta niciodata fata in fata cu persoana, intrucat aceasta este o pozitie de conflict. Stai usor intr-o parte, sa se formeaze un unghi de vreo30 grade;

parul lung este in stransa legatura cu seductia; atingerea lui discreta transmite in mod inconstient celuilalt anumite dorinte ale tale. Femeile implicate intr-o relatie au tendinta de a-si tunde parul mai scurt si de a-l atinge mai putin.

pupilele seducatorului/ei se dilata, daca si celalalt este interesat i se vor dilata si lui.

Seducatorul/ea priveste mai ales in ochiul stang, ceea ce are o explicatie stiintifica referitoare la lateralizarea creierului si anume, partea stanga este comandata de emisfera dreapta care este mai emotionala. Seductia este un proces afectiv, nu rational. Aceste mesaje pe care le-am enumerat sunt transmise spontan de persoana seducatoare. In interactiunea cu celalalt este important sa nu folosesti excesiv aceste elemente pentru ca s-ar putea sa-i maresti nivelul de vigilenta si sa iti filtreze semnalele.

ponturi-de-seductie.jpgAlte ponturi:

-tine palmele deschise cand vorbesti cu celalalt , de asemenea este important sa permiti vederea incheieturilor atunci cand vorbesti,iar mainile trebuie sa le tii astfel incat sa fie in campul vizual al celuilalt;

inclina usor capul spre stanga;

– fa miscari aprobatoare din cap

atinge-l/o discret pe celalalt /a , ideal cu mana stanga, din aceleasi considerente mai sus mentionate:p

Si un pont mai special pentru barbati. Daca femeile isi ating usor gatul este un semnal ca poti merge mai departe, daca nu, e clar, trebuie sa o lasi in pace:D

SUCCES!!!

Comments