Cum să profiţi de singurătate

January 22, 2009 scris de  
In categoria De vorba cu psihologul

Singurătatea e locuinţa naturală a tuturor gândurilor.

Oare cati dintre noi nu s-au simtit singuri macar o data in viata? Sigur, nu e un sentiment foarte placut, asta o stim cu totii.

singuratate.jpgOmul, prin natura sa este o fiinta sociala si asta ne-o dovedeste chiar faptul ca fiecare persoana are nevoie de comunicare, de relatie, de comuniune sociala, de apartenenta la un grup social.

Este adevarat ca exista si oameni care se simt foarte bine singuri, insa motivele pentru care aleg singuratatea o stiu cel mai bine ei. Se retrag intr-o lume a lor, unde se pare ca se simt bine avand un sentiment de securitate. Probabil, in spatele singuratatii lor se ascund drame personale sau o stima de sine scazuta, sau poate nici una din cele doua.

Si totusi, singuratatea ne ajuta sa ne sedimentam gandurile, sa ne dam seama ce este bine si ce este rau. Singuratatea favorizeaza procesul de introspectie. Putem defini aceasta notiune ca fiind o forma de observatie si supraveghere a propriei persoane.

Trebuie sa stim sa apreciem clipele de singuratate ce ni le ofera viata. Normal ca singuratatea cronica este indezirabila, dar nu trebuie sa o consideram o boala rusinoasa sau ceva groaznic.

Momentele de singuratate le putem transforma in momente de totala relaxare. Cei care iubesc dansul si muzica, vor fi profita de cursurile de dans. Sedii unde se desfasoara cursuri de dans sunt peste tot, in orice zona doriti. Asadar, va va fi foarte simplu si la indemana sa urmati niste cursuri de dans.

O alta activitate sportiva si reconfortanta este inotul. Daca nu va descurcati prea bine in apa puteti urma niste cursuri. Inotul este un sport nu foarte usor dar foarte placut si destul de util. Prin urmare, cursurile de inot sau orice alta activitate fizica sunt o modalitate foarte buna de a petrece timpul liber.

Sigur, puteti sa va ocupati momentele de singuratate citind o carte. V-as putea recomanda Un Veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez (http://suntemingeri.blogspot.com/2008/09/un-veac-de-singuratate-de-gabriel.html )

Fireşte, mai exista numeroase activitati relaxante si placute ce pot alunga sentimentul de singuratate, cum ar fi: plimbarile in aer liber, vizionarea unui film, shopping-ul, exercitii fizice in salile de sport etc.

Asadar, aveti numeroase alternative pentru a indeparta singuratatea. Insa, nu uitati, profitati din plin de momentele de singuratate, deoarece ele sunt benefice pentru a va pune in ordine gandurile.

Comments