Telefonul, prieten bun la copiat

May 6, 2009 scris de  
In categoria Tehnici de copiat

Cu ceva timp în urmă am avut un test la istorie. Colega din banca a treia cum ajunge acasă se apucă de tocit pentru că se ştie foarte bine că la acesta nu se poate copia. Dar eu, eu care nu îndrăgesc materia de anul acesta (pentru că mi-a schimbat profesorul) las totul de pe o zi pe alta. De când cu telefoanele astea noi, ador ecranul lor când intră în stand by după primele zece secunde. Datorită luminii, pot vedea ce afişează acesta, dar cel care trece pe lângă mine, nu!

copiezi-de-pe-telefon.jpgAm să vă împărtăşesc experienta mea, care s-a extins şi la alte materii care, ce-i drept, care nu prea îmi plac şi la care eram nevoită să iau note destul de bune pentru a nu-mi strica media.

La noi predarea se face sub formă de curs, de aceea am scanat toate informaţiile care aveau legătură cu testul ce urma să îl susţin. Evident, s-au scanat JPEG. Am folosit un program prin care am convertit pozele în documente word. Cu ajutorul cabului de date, am dat copy, apoi paste în telefon, în meniul de mesaje. În 15 minute am terminat treaba, aveam tot ce îmi trebuia, cam 16 mesaje între 800-1000 caractere. Într-adevăr, stufoasă materie!

În timpul testului ţin telefonul pe banca, bag orice material în geantă sau le duc pe catedră (aşa mai cer unii profesori) şi las doar foaia, penarul şi… „tilifonul”! (Aşa arăţi că „ai învăţat, şi, mai ales, să nu trezeşti „bănuieli”). Pregătesc totul încă din pauză. Când profesorul împarte lucrările, te mă uit repede la ce subiect este mult de scris, gen un eseu sau mai ştiu eu ce, iar în timp ce acesta dă foile la restul colegilor, îmi deschid mesajul care conţine informaţia dorită. Dacă se plimbă printre bănci, ţin foaia peste telefon în timp ce scriu, ca să nu pară suspect, iar daca vine lângă mine, evident, apăs butonul roşu pentru a-mi afişa ecranul cu ora. Ulterior mai schiţez şi un căscat şi un gest gen „ce uşor e testul!”

Eu aşa fac la toate materiile care mi se par neinteresante, mai ales ca acum, în clasa a XII-a, mă axez pe anumite materii care să mă ajute pe viitor.

Informaţia este preţioasă! Chiar şi atunci când copiem mai reţinem două-trei chestii. În fine, nu sfătuiesc să acţionaţi aşa la materiile care sunt importante pentru viitor. Nu de alta, dar să nu întâlniţi dificultăţi. Şi pentru că tot m-am lungit, citiţi, învăţaţi logic, numai NU tociţi ca papagalii!

Comments

 • cristi20

  sunteti incredibili… dar de ce sa copiati? probabil puteti veni cu multe argumente gen… ca oricum copiaza si altii, ca sistemul e de kkt, etc … dar inainte de toate sa nu uitati ca asta e o metoda de furt si ca asa cum cresteti, asa veti fi si in viata. iar daca sunteti obisnuiti sa furati, sa trisati, sa faceti orice pentru a va descurca, asa veti ramane. aceasta n-ar fi ceva grav, dar pe termen mai lung are efect asupra mentalitatii voastre. si in orice mediu social veti intalni oameni care au crescut in aceleasi conditii, in acelasi sistem, cu care veti avea parte de o “concurenta neloiala”, dupa proverbul -” homo homini lupus”. pe langa asta, obisnuindu-va asa, veti iesi din scoala specialisti in copiat si cam atat. iar in facultate veti incerca la fel de mult sa faceti ceea ce stiti cel mai bine, adica sa impuscati note prin orice mijloace. iar la sfarsit, veti iesi din facultate fara sa stiti mare lucru… ma refer aici doar la educatia formala, institutionalizata. nu sunt absurd si stiu ca va fi aproape imposibil sa se schimbe ceva chiar daca ar fi sa imi dati dreptate, dar ganditi-va foarte bine daca in tarile civilizate se copiaza… in primul rand esti propus pentru exmatriculare si in al doilea rand colegii isi pierd respectul fata de tine daca incalci regulile… asadar, celui caruia detine site-ul si pretinde ca ii pasa de soarta noilor generatii i-as recomanda cu tot respectul cuvenit sa nu mai incurajeze genul asta de comportamente, deoarce ofera cel mult niste castiguri pe termen scurt, si niste dezastre pe termen mediu si lung. iar inainte sa ma injurati… Meditati!

 • save

  eu mi-am facut o bratara gen laptop din carton :)) pur si simplu e un sandwich de foite de inspiratie

 • MA…Voi nu va dati seama ca poate profesorii nu sunt asa de prosti?? dau un search pe google cu metode de copiat si se documenteaza…deci… tineti pentru voi metodele de copiat…ca profii astia nu-s asa de batuti in cap :))…

  Fiti despepti nu dati de pomana ca poate tocmai proful/a voastra de istorie va citeste acum comentariile:))

  Diriga mea venea in fiecare zi in pauza mare si incepea sa ne citeasca astfel de “metode” si totul numai cu cateva degete miscate si cateva clickuri…..bafta celor care nu isi dezvaluie metodele…si celor care le dezvaluie =))

 • @ Cristi – daca tot crezi tu asta, ce ar fi sa dai un link catre viata de liceu de pe blogul tau :).

 • vladne1998

  si eu folosesc metoda acasta si este un pic mai complicat ca nu ne lasa cu telefoane pe banca.
  in timpl testului port un hanorac cu buzunare mai adanci si largi ca sa pot sa il ascund repede fara sa fie vizibil conturul acestuia. la testu de geografie am luat 7 la biologi am luat 9 la istorie 8.deci merge

 • anka

  nu prea am incercat metoda asta, dar dak merge atunci nu se pune problema sa nu o incerc…

 • copiatul nu te ajuta in viata chiar daca acum merge metoda

 • Hehe, tehnicile sunt din ce in ce mai sofisticate… dar si vigilenta “jandarmilor” e in crestere! Daca functioneaza pentru tine, e perfect!