Sfaturi pentru copiat

May 18, 2008 scris de  
In categoria Tehnici de copiat

smechera.jpgO cititoare smechera 🙂 ne-a trimis recomandările ei pentru un copiat ca la carte.

„Mie mi-au fost de folos tehnicile acestea şi în liceu şi în şcoala generală. Aşadar:

1. Daca ai copiuţe mici, cel mai bine este sa le bagi in penar.

Chiar daca proful/profa sta la catedra sau in picioare si merge prin clasa, tu te prefaci ca te uiti dupa ceva in penar. De exemplu eu ma prefac ca sunt suparata si sterg cu guma nervoasa foaia .. si ma prefac ca imi caut creionul in timp ce citesc linistita copiuta din penar.

2.O metoda un pic mai complicata dar care nu da de banuit niciodata.

Scrii pe o foaie A4 ce iti trebuie pentru test .. mai ales daca sti ca e posibil sa iti dea asa ceva si il bagi in ghiozdan prima,nu printre caiete sau intr`o coperta transparenta a unei carti. In cazul in care proful/profa sta in spatele clasei .. te intorci frumos si te prefaci ca nu gasesti ceva (de exemplu pasta corectoare). Scotocesti prin ghiozdan, dar te si uiti pe foaia in care ai scris copiuta.
Salvare: Daca proful sau profa te atentioneaza spui frumos:”Ma scuzati, dar nu gasesc ….(pasta corectoare) pot cere cuiva va rog frumos? .. X-ulică ,ai pasta coresctoare?”

Si chiar daca printr-un absurd vine si se uita in ghiozdanul tau si vede foaia.. spui pur si simplu ca nu copiezi.. aia e doar foaia de pe care ai invatat si repetat in pauza .. ai azvarlit-o in ghiozdan .. (copiuta nu are cum sa fie .. scrisul este normal ..la marimea normala nu are cum sa banuiasa ca tu te inspiri.)

3. Daca timp de copiute nu ai avut si pentru lucrarea o dai pe caiet, totul este foarte simplu:

Bagi ghiozdanul in banca .. si caietul SUB sau PE el .. (spatiul dintre ghiozdan caiet si banca este mic.. caietu e usor presat si nu se vede deloc ) iar daca ai noroc sa ai in fata ta colegi .. si profu/profa sta la catedra il scoti .. apoi il pui la loc.

4. Exista pixuri speciale de copiat .. Exact asemenea unei rulete

Tragi de o portiune si iese o foaie .. si cand ii dai drumu intra la loc .. E SUPER

Comments

 • Andrei

  am eu o metoda pe care orcine o poate pune in practica dak are niste blugi cu taieturi si niste fituici de marime medie……dupa ce ai facut fituicile inainte de lucrare baga le in blugi sub rupturile(taieturile) acestora.asa poti copia fara nici o grija..(dar ai grija sa nu iti cada in jos pe picior)

 • anonim

  ce tare dar apropo daca se uita un profesor pe site ai belit-o

 • Cris

  Am si eu nevoie de ajutor!!!
  …am note ceva mai mici la engleza si profesoara mia zis ca daca vreau note mari pretenti si nustiu ce… sa dau un test!
  Un test in care trebuie sa invat 40′ de verbe la (infinitiv, trecut, participiu)
  Exemplu : beat-beat-beaten ( a bate)
  si nam mult timp… m’am gandit da apelez la voi.. poate aveti o idee
  eu am sa incerc sa le invat….dar am sa uit cateva din ele…..am copiuta in penar…dar vreau o metoda sigura, in care sa nu fiu prins ! sa nu fie complicata ca de exemplu cu casti, telefon, sau microfoane:))
  Daca stiti cum lasati comm aicea sau prin email: cristi_bishop_15
  Mulțumesc tuturor

 • Stiu si eu ometoda de copiat. Lipesti fitzuica pe spatele bancii (partea de sus, din pupitru) si cu oglinda cauti scrisul si copiezi. Cand vine profu o lasi repede jos. Daca esti fata mai e o metoda. Porti o fusta pana la genunchi (sa fie putin larga) si iti lipesti sub fusta, pe picior, copiutza, cu leocoplast sau scotch. Sunt sigura ca nu sunt profesori atat de nebuni incat sa te puna sa arati ce ai sub fusta. BAFTA!

 • Ada

  Eu aveam o tehnica mult mai simpla.
  O foaie alba si un pix care nu scrie.
  Vedeai urmele pixului

 • marian

  cel mai simplu…cand stii ca iti da test iti pregatesti foaia de acasa si scrii usor pe spatele ei ce ai nevoie dar sa fie cu creionul…am copiat asa de multe ori,dar sa ai grija ca la sfarsit sa stergi. bafta!!

 • adelina

  sunt foarte tari o sa incerc si eu aceia cu penarul poate poate merge