Copiem si noi ceva?

March 22, 2009 scris de  
In categoria Tehnici de copiat

A început deja perioada testelor și se apropie tezele...e grav având în vedere că, de cele mai multe ori cheful de învățat e undeva departe.

copiez Hmm…ce e de făcut? Trăiască..hmm.. copiatul! pentru că altfel nici vorbă de libertate. Acum că ești mare, ai deprins toate obiceiurile profilor, așa că înainte de ”ziua cea mare” (testul anunțat) te înarmezi cu ”muniție” inteligentă, ridici capul sus și pleci să înfrunți foaia albă– o vei înfrânge, ești sigur de acest lucru!

Știi deja că la fizică cel mai bine e să îți scrii formulele, discret-cu creionul pe ultima pagină a foii duble de test- niciodată nu te prinde (merge chiar și în prima bancă) – dar să nu uiți să le ștergi! Metoda prinde chiar și la mate (formulele sunt moartea elevului!).

Bătrânele fițuici te ajută, dar să fie foarte, foarte mici și bine structurate- strategic puse între foaia de test și penar- e o metodă ce te ține încordat, dar dacă faci față stresului, dă roade.

Telefonul e și el dornic să te ajute, doar că în ultimul timp e privit cu scepticism de profi, așa că trebuie camuflat bine înainte de ”marea încercare”, iar alibiul tău va fi ceasul!

În caz de teste neanunțate…fiecare improvizează și se descurcă cum poate- depinde de inventivitate, și de…tupeu- manualul și cartea din bancă- de cele mai multe ori te salvează, iar cei norocoși ai căror colegi de bancă sunt mici ”genii” au înotodeauna ”spatele” asigurat…

Eh…și uite-așa mai trece un semestru în care poți afirma cu mâna pe inimă că nu ai învățat nimic, ți-ai perfecționat doar tehnicile de copiat și ai avut timp liber berechet…în care nu ai făcut NimiC! La mai mare!

Comments

 • sunteti prosti profesorii si toate institutiile ca nu ii faceti stima noastra si mandria si sa fie liniste nu i corect cu copiatu profesorii sunt vinovati luati masuri drastice cu ei

 • bebeko

  astazi am dat ‘simulare’ la romana si stiam ce ne da la ultimul subiect, o demonstratie…am scris’o eu frumos acasa si vroiam sa imi continui subiectele…ajung la scoala, vine profa, ne sa subiectele ji…ce sa vezi…vine sa ne semneze foile…ouf…nu mai facuse aja pana aqm asa ca….am skris ce am stiut, noroc ca stiam:x

 • a.dytza

  sunt in clasa aX-a in Craiova …..si de cand ma stiu o singura data nu am copiat :))…

 • PAndA

  Mda, nu inteleg de ce trebuie sa fim chiar “indrumati” sa folosim diverse metode de copiat, din ce in ce mai mult si mai des, sa fim indrumati sa frecam duda in loc sa luam pe merit o nota amarata acolo… ce-o fi frate atat de greu sa-ti folosesti putin creierashul? Mie una nu mi se pare o corvoada sa invat sa iau note pe merit….

 • Mary

  Nu sunt de acord cu aceste ‘metode’. Sunt niste banalitati! Toti liceeni fara minte spun ca copiatul este salvarea lor. Consider ca trebuie sa iei nota pe MERIT ca sa analizezi unde gresesti si sa numai faci aceeasi greseala data viitoare! Daca nu ai invatat nimic, ar trebui sa iti asumi responsabilitatea; si pana la urma ce are daca iei acolo un 2? Il corectezi. Aici depinde de tine, ca persoana si de caracterul tau daca e bine sau nu sa copiezi dar gandeste-te: copiezi la o materie, da? Peste un timp..poate vei avea nevoie de acele informatii..si iata ca nu sunt in sertarele creierasului nostru! Dar ce sa existe atunci? Numai banalitati pe care le acumuleaza de obicei, tinerii. Sunt si eu eleva si eu am copiat. Sa va zic la ce? La muzica. Da, da…Muzica! Pentru ca am considerat ca nu aveam nevoie pe viitor de asa ceva. Peste ani, nici prin gand nu mi-a trecut ca eu sa studiez si ceva muzica. Deci, roata se intoarce! Va sfatuiesc cu mare drag sa analizati lucrurile inainte de a trece la fapte, deoarece pe viitor s-ar putea sa regretati! Este pentru voi! Notele sunt ale voastre! Nu ale mamei, tatalui, fratelui sau surorii! 😉 Succes!

 • mary.zuzulik

  uneori e bn sa si copiezi atata timp cat nu devine un obicei.dak se intampla sa nu poti invata sau sa nu vrei:D este bn sa copiezi…dar fao cu CAP…nu fii prost sa te prinda profu`:));)…st cls a8a si pana acum nu mi s-a intamplat sa ma prinda profu pt k ma stie de copil cuminte:))deci din cand in cand mai faceti echipa si cu fitzuik pe mn ma ajutat uneori…

 • iulia

  nu sunt de acord cu aceste “metode de copiat”….orice nota trebuie luata pe merit…daca copii la orice test si te asculta si nu stii nimic,ce faci???isi dau seama si profii ca ceva nu`i inregula…niciodata sa nu va bazati pe copiat…chiar daca nu stii ceea ce ti`a cazut la test,da`ti silinta macar de un 5 sau un 6,apoi orele viitoare roaga`l pe profesor sa te asculte si iti maresti media….

 • akum termin a 8 ..shi poth sa spun k in a 8 am copiat aja de molt..incat cd trebuia sa invat nu mai puteam ma gandeam doar cum sa copiez :D)..e bine sa copiezi pt a lua note bune mai ales atunki cd nu sti dar NU exagera DAUNEAZA!!=));)

 • blondis

  nu simti k ai trecut prin liceu dak nu copiezi makr o data!!!fie de nevoie…fie k poti…sau just for fun!
  mda shi toti sunteti ku nota pe merit…
  recunosc k shi eu am patito k altii sa ia note mai mari pt k au copiat…dar bafta lor 😀

 • lolollo

  lol ce aveti ma :)) auziti cik note pe merit ? da ce sunteti voi – da invatz knd am chef knd nu incerc sa copiez si care e faza ? v`ati irosit viata in vianu sau altundeva si nu ati copiat niciodatA? nu stiti ce e aia distractia :))))

 • Alin

  Pe cuvant daca nu e o tampenie de site asta :)) 😀

 • dana

  oh dar vai, irinuca,ce-i inveti tu pe copilasii astia ?:)) cred ca daca ar veni la profilu’ nostru ar face ciocu mic si si-ar baga cuminti nasu-n caiet..asta daca ar rezista mai mult de 2 sapt :))

 • o chestie ff misto e sa iti scrii pe papuci da tre sa fie albi si tre sa gasiti un pix care se sterge k eu am copiat toata lectia asa si nu ma prins nici un prof pana acuma

 • fyo

  >alin<o tampenie de site dar iti cam pierzi vremea pe aici

 • JE

  Redactorul acestui material unde a invatat sa scrie? Am gasit peste 20 de greseli gramaticale, doar la o usoara citire. Cred ca sunt mai multe. Nu am rabdare sa citesc materialul unui/ unei agramat(e). Va rog, invatati sa scrieti si pe urma pocniti tastatura cu degetelele dvs. finute, date cu crema de ultima “tehnologie”.

 • adelina

  “ai avut timp liber berechet…în care nu ai făcut NimiC! ”
  atunci de ce ai nevoie de timp liber?de ce sa nu inveti daca totusi nu ai altceva de facut?
  mai nou cultura e o raritate.va mai mirati de ce e tara plina de incompetenti…

 • anonim

  okey… asta e ridicol… ,,Copiem si noi ceva ??” … voi incurajati copiatul dar tot voi va bociti ca conducatorul tarii asteia… care s educe de rapa are numai 7 clase… … e aproape imposiibl sa nu copii o data macar o data in viata da rmi se pare o chestie foarte adusa la extrem faza cu .. n-am invatzat tot semestrul ” adik nu te mai du la scoala dak vrei asa… ….. la voi cultura si invatatura sunt chestii rarisime ….. aja suntem considerati toti.. …. si asta e banal …

 • Athene

  Nu mi se pare normal sa te bazezi pe copiat la un examen, test sau ce o fi el dar sa fim realisti uneori copiatul este necesar si chiar ajuta! Nu cred ca exista vreo unul care nu a copiat macar o data.

 • catalin

  Buna!Azi am dat un test neanuntat la informatica pe…. calculator!Desigur am luat o nota mica asa k vreau sami dati niste tehnici de copiat pt aceasta situatie.(PS : calculatoare asezate in cerc asa k nu poti da copy paste de pe un notepad 🙁 )

 • sunteti niste geni