Din nou în “groapa cu lei” după 37 de ani!

December 2, 2007 scris de  
In categoria Sport

dobrin3.jpgGrupa României de la Campionatul European din 2008 seamănă izbitor de mult cu grupa de la Guadalajara de la Campionatul Mondial din Mexic din 1970, atunci când Dobrin (foto 1) şi compania au nimerit în grupă între deţinătoarea trofeului mondial – Anglia, viitoarea câştigatoare a Campionatului Mondial din 1970 – Brazilia lui Pele şi Cehoslovacia şi ea o super putere fotbalistică.

România este cea mai slab cotată ca rezultate. Cea mai bună performanţă a fost în 1994, atunci când tricolorii conduşi de Anghel Iordănescu au fost aproape de semifinală, dar au pierdut în sferturi în faţa Suediei lui Kenet Andresson.
fachetti1.jpgItalia este actuala Campioană Mondială, după ce a învins în finala din 2006 naţionala Franţei. În palmaresul “squadrei azzura” sunt patru titluri de Campionă Mondială, obţinute în 1934,1938,1982 şi 2006. De asemenea italienii au şi un titlu de Campioni
Europeni câştigat în 1968. Din acea echipă făceau parte jucători celebri precum Cesare Maldini, Mazolla şi căpitanul Giacinto Facchetti (foto 2).


zidane2.jpgFranţa este şi ea o fostă Campioană Mondială. În 1998, naţionala lui Zidane (foto 3) a câştigat pentru prima oară titlul mondial după ce a învins cu 3-0 Brazilia, în finala de pe Parc de Prince de la Paris. În 2000 francezii au reuşit să obţină şi titlul European după ce au învins Italia.

Războiul italiano-francez nu s-a termina însă aici. A urmat Campionatul Mondial din 2006, unde în finală s-au întâlnit iar francezii şi italienii. Latinii au câştigat la loviturile de departajare Cupa Mondială şi au egalat Brazilia la numărul de trofee deţinute în palmares.


cruyff.jpgOlandezii au fost şi ei mereu aproape de marea performanţă. Fie că au avut jucători legendari precum, Johann Cruyff (foto 4)sau Rob Rensenbrink sau Johnny Rep, portocala mecanică a pierdut două finale consecutive de Campionat Mondial în 1974 şi 1978.Comments

 • aegean

  este perfect!
  poate asa vor incepe sa isi recunoasca limitele si sa nu mai aiba impresia ca sunt asii universului….valoarea se masoara in ralizari,nu in vorbe.

 • Maro`

  BRAVO EDII 🙂 ai facut o treaba f buna pe aici. Hai Romania

 • edilu’ capitalei

  buna ziua si bine (k) v-am gasit, dragii mei! (vb lu’ Ombladon)…as fi vrut sa va laud pt munca pe care o depuneti cu acest site, dar(pt k exista intotdeauna un dar)…mei baieti, nu stiu ce note ati luat la lb. romana scrisa si vorbita, insa la capitolul matematica sunteti praf!…bah, dar praf…dk ati cauta in arhiva marilor competitii fotbalistice ati vedea k Mondialul mexican a avut loc in ’70…deci, un calcul simplu, la indemana oricui, “spune” ca de atunci au trecut 38 de ani, nu 37 asa cum reiese din umilul vostru calcul (calculul se face respectand anii in care au loc competitiile)…ce sa mai, sunteti niste distrusi…si va mai credeti cei mai – cei mai… mei, baieti, stiti si voi k nu tot ce zboara se mananca!!!