Jueves 11 De Marzo – La Oreja De Van Gogh

September 26, 2009 scris de  
In categoria Poveste de dragoste

(Dă play şi citeşte!)

Melodia Jueves 11 de marzo a celor de La Oreja de Van Gogh îmi aduce aminte de trenul din Firenze pe care l-am luat spre Empoli, într-un august călduros şi plin de surprize plăcute. Parcă văd şi acum vagonul alb, spaţios, în care aerul condiţionat sufla cu putere. Huruitul sacadat era estompat de gândurile mele. Peisajele toscane mă fascinau.

Îmi aduc perfect aminte discuţia plăcută şi sensibilă pe care am purtat-o cu un domn, îmbrăcat într-o cămaşă crem, cu mânecă scurtă. Probabil nu o voi uita niciodată, indiferent cât de mult timp va trece şi indiferent cât de multe trenuri voi mai schimba. Îmi explica plin de regret că nu a avut şansa de a călători în ţări străine împreună cu tatăl său. Mi-a povestit o mulţime de lucruri din trecutul său bogat şi m-a avertizat la ce trebuie să mă aştept în viitor. Nu intru în detalii.

De asemenea revăd foarte bine şi chipurile celorlalţi pasageri. Un domn în vârstă citind o carte, două călugăriţe catolice venite de undeva din Spania, doi asiatici şi un cuplu de italiani. Călătoria plăcută s-a terminat rapid. Am ajuns în Empoli şi trebuia să-mi iau trollerul şi să cobor. Ne-am strâns mâinile şi imediat trenul s-a pierdut în spatele unor dealuri pline cu vii.

Nu de mult am primit melodia Jueves 11 de marzo, o piesă compusă în memoria victimelor din atentatele de la 11 martie de la Madrid. Este povestea unei femei care se urcă într-un tren şi se întâlneşte cu un tip de care se îndrăgosteşte. Drumurile lor se intersectează din nou, iar ea ajunge să ocolească în fiecare zi câte două ore doar pentru a-l întâlni în tren pe misteriosul pasager.Într-un final găseşte puterea să-i spună tot ce simte, dar destinele lor sunt curmate brutal.

Adevărul este că îţi trebuie mult tupeu ca să agăţi în tren (deşi ai mai mult timp la dispoziţie pentru a lega o conversaţie). Trebuie să ai puterea şi ştiinţa să faci acest lucru.

Tu ai făcut asta vreodată? Ai avut tupeul să te duci la tipa mişto de lângă tine din metrou/tren/autobuz şi să-I ceri numărul de telefon? Ai fost destul de rapid sau ai ratat ocazia?

Comments

 • am avut toata ziua melodia pe repeat…nu ma mai satur de ea….
  Iar despre ”agatatul” asta…nu prea cred ca merge asa…nu ai sanse foarte mari sa ii ceri numarul unei tipe in metrou si ea sa ti-l dea…asa pur si simplu…
  P.t ca de la o statie la alta nu faci mai mult de 2 minute….trebuie sa gasesti o metoda inedita sa obtii nr. intr-un timp atat de scurt.

 • Mi-am amintit ceva…se intampla in urma cu vreo’ 3 ani…veneam de la scoala …era o zi friguroasa de ianuarie….si tramvaiul nu mai venea…
  La semafor ..un tip facea semne disperate la volan…se uita la mine si nu aveam nici cea mai mica idee cine este si ce vre sa transmita….
  In disperarea lui…sufla pe geam ca sa-l abureasca si cu degetul desena niste cifre…era nr. lui de telefon….
  Semaforul isi schimba culoarea si el pleaca…
  Nici acum nu stiu cine este…dar mi-ar placea sa-l intalnesc din nou…si sa-l tachinez putin:)

 • superba melodia si povestea edison ….
  personal ma face sa ma gandesc la un tip care mergea pe bicicleta …. (total aiurea)….si am oprit masina si i-am dat prioritate sa treaca strada…..si s-a uitat la mine si mi-a zis “esti frumoasa” ….. asta in conditiile in care avusesem o zi ….vai de ea :)) a fost amuzant…. eu am zambit el a zambit si ne-am vazut de drum ….
  PS: de maine …. ies mai des cu bicicleta =))

 • Edy

  @ Sabina – mi-e dor sa merg cu tine cu masina 🙂 “Sa stau cuminte-n dreapta cand conduci” 🙂

 • Si mie ediison mi-e dor de tine !!!!!! abia astept sa te vad ! :* muuah!