Liceul “Ion Neculce” din Bucureşti

March 3, 2008 scris de  
In categoria Licee

ion-neculce.jpg1. LOCALIZARE
Adresa: Strada Ion Neculce, nr. 3, sector 1, Bucureşti
Telefon/ Fax: 021-2224179
Adresa web: www.neculce.ro

2. ISTORIC
Liceul Teoretic “Ion Neculce” a fost înfiinţat în anul 1922 şi se numără printre unităţile prestigioase ale Capitalei. Poartă numele cronicarului moldovean, boier mare care a ocupat diferite funcţi importante în epoca domniei lui Dimitrie Cantemir.

Liceul este dotat cu:

 24 de săli de clasă;
 trei laboratoare de informatică;
 un laborator de fizică;
 un laborator de chimie;
 un laborator de biologie;
 cabinete de limba engleză, italiană, franceză, română;
 o bibliotecă de 12.000 de volume în limba română şi limbi străine de circulaţie;
 două săli de festivităţi;
 o sală de sport, prevăzută cu dotări moderne;
 un cabinet medical şi un cabinet stomatologic.

ion-neculce-3.jpg 3. ADMITERE:
Pentru anul şcolar 2007-2008 s-au format şapte clase de clasa a IX-a, cu filieră teoretică.
Profil real:

Matematică-informatică, intensiv limba engleză: o clasă, 28 de locuri;
Matematică-informatică: două clase, 56 de locuri;
– Matematică-informatică, bilingv italiană: o clasă, 28 de locuri.

Profil uman:
Filologie: o clasă, 28 de locuri;
Filologie, bilingv italiană: o clasă, 28 de locuri;
Ştiinţe sociale: o clasă, 28 de locuri.

Au fost formate şi două clase de a V-a, intensiv limba italiană (50 de locuri).
Sursa: site-ul liceului.


4. De ce să alegeţi Liceul Teoretic “Ion Neculce”?

Procentul de promovabilitatea la sesiunea de bacalaureat, iunie – iulie 2005 a fost 100%, iar la sesiunea de bacalaureat, iunie – iulie 2006 a fost 99,57%.
ion-neculce-1.jpgElevii au obţinut rezultate excepţionale la olimpiade, dintre care amintim concursul “Cangurul”, concursul “Lingvist”, concursul internaţional de proiecte “Infomatrix” – medalia de aur.
Studiile de la clasele bilingve se pot finaliza cu examen de bacalaureat recunoscut în Italia.
Liceul Teoretic “Ion Neculce” participă la schimburi culturale cu diferite şcoli din Italia, precum Liceul “Allesandro Volta” – Palermo, Instituto Superiore “E. Majorana” – Grottaminarda, Şcoala Generală “F. Sullo” – Paternopoli. De asemenea, sunt organizate cercuri de matematică, fizică, folosofie, istorie, arte plastice. Printre revistele concepute de elvii liceului se numără revista “Gânduri — noi”, revista de matematică “Apollpnius”, “Labirintul literaturii” şi altele.
Neculce a avut de-a lungul timpului o super echipă de baschet !!!

Comments

 • eu eu

  decii sunt a8a in liceul dante alighieri si as vrea sa intru in neculce mate info italiana!!am si eu o intrebaree se afc toate orele in italiana sau..???

 • dau bine

  am auzit ca profesorii vin la ora si citesc ziarul sau iti rezolva problemele personale… si toata ora stau degeaba[nu dau nume materiilor]

 • Xoxo

  Hei . as vrea si eu sa aflu cu ce medie se intra acum la filo’ simplu?

 • Paula

  Hey!la filo se intra cu 8 si ceva.eu acum am terminat.sper sa ai parte de aceiasi profesori minunati pe care i-am avut si eu:):)!

 • razvan

  Am o intrebare mai e si cls de mate info simplu fara intensiv engleza?

 • bsbs

  am si eu o intrebare la neculce la filologie e media 5.74 si nu scrie ca ai nevoie de examen de bilingv adica poti sa intri fara examen e adevarat? multumesc anticipat

 • Mihai

  Stiati ca primul ministru victor ponta a ispravit tot neculce ?
  Domne, asta face de ras liceul, dar partea buna e ca cine face Neculce poate ajunge prim ministru 🙂

 • roxy

  as mai vrea niste pareri despre acest liceu…din cate am citit este un liceu destul de bun…iar progamul pt boboci am inteles ca este dupa amiaza dar aproximativ la ce ora incep cursurile? multumesc pentru toate informatiile.

 • whatever

  Am citit in jur de 80% din comentariile voastre… Majoritatea sunteti niste ratati analfabeti si chiar daca reusiti sa intrati in Neculce, nu veti rezista prea mult.
  Daca e ceva de capul vostru si intr-adevar va pasa de studiile voastre, trebuie sa stiti ca profesorii sunt buni, iar daca va dati interesul, puteti termina liceul cu putin mai multa minte decat aveati atunci cand ati intrat. Asta e scopul pentru care mergem la scoala, ca sa ne definim ca persoane si sa ramanem cu ceva in urma experientelor de aici.
  In primul an de liceu, la mine in clasa se chiulea foarte tare, dar din clasa a zecea d-na diriginta a pus piciorul in prag, iar cine n-a reusit sa fie serios si sa apara la ore, s-au mutat la licee tehnice sau particulare. Deci daca stiti ca nu sunteti capabili sa separati timpul liber de timpul pentru studiu, nu aveti ce cauta la Neculce.
  Nu zic ca este un colegiu sever, insa noi ne distram in excursii, tabere si timpul care ne ramane dupa orele de curs si credeti-ma ca e destul…
  Oricum, sper ca v-a fost de folos mesajul asta… Incercati sa nu iesiti din liceu la fel cum ati intrat.. Maturizati-va! E timpul!

 • lena

  Eu sunt din Moldova, dar vreau sa-mi fac studiile la Romania.Liceul asta mi-a placut mult, din comentariile voastre , am inteles ca e un liceu foarte bun.Eu nu cunosc italiana, dar stiu franceza .Am media 9.5, ca sa intri aici , trebuie mai intii de toate sa sustii vre-un examen , sau cum?astept rs dumneavoastra…

 • whatever

  Nu trebuie sa dai niciun examen, decat daca vrei sa intri la bilingv italiana (unde, evident se da examen la italiana). Pentru alte profiluri se intra pe baza de dosar. Suna la secretariat pentru detalii…

 • Ion Neculce este foarte tare, profesorii sunt si vechi si noi, mai severi sunt : proful de istorie Tudorica, profesoara de italiana Venier, romana Amaricutei Livia este foarte dusa cu pluta, Taflaru de matematica si cam atat restul sunt de treaba.

 • anca

  singurul liceu unde elevii pot fi fericiti
  profesorii chiulesc mai mult ca elevii

 • Diana

  As vrea sa aflu cate ore se fac cu limba italiana si cat pot sa intru direct in a 10-a. Aa si cum se ajunge la liceu de la Cora Pantelimon. Multumesc! 🙂