Liceul Dimitrie Ghika din Comanesti

March 8, 2009 scris de  
In categoria Licee

Localizare:

Adresa:Str. Liceului, nr.1, Oraşul Comăneşti, judeţul Bacău.
Telefoane: +40234-37.46.21
E-mail: dghika_comanesti@yahoo.com


Scurt istoric

Liceul a luat fiinta in anul 1953, mai intai ca liceu seral, apoi din anul 1956, ca liceu de zi alaturi de cel seral. De-a lungul celor 56 de ani de existenta, liceul Comanesti a ramas singura unitate de invatamant liceal, de pe o arie foarte larga care cuprinde nu numai orasul de resedinta de pe valea Trotusului superior, ci toata populatia scolara de la Ghimes pana la orasul Darmanesti, o suprafata de aproximativ optzeci de kilometric patrati.

In prezent, Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” Comanesti este o unitate de invatamant foarte puternica, atat prin numarul de elevi pe care o frecventeaza cat si prin diversitatea profilelor de pregatire. In anul scolar 2008-2009, in scola se pregatesc 1880 elevi intr-un numar de 63 clase, sub indrumarea unui corp profesoral de 104 cadre didactice.
Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” cuprinde toate formele de invatamant de tip mediu: liceu de zi si seral, scoala de arte si meserii, liceu curs cu frecventa redusa. Pregatirea elevilor se realizeaza in cadrul liceului prin filiera teoretica si prin cea tehnologica.

Filiera teoretica cuprinde: profilul real, matematica-informatica si stiintele naturii, si profilul uman, filologie, istorie/geografie -stiinte socio-umane (stiinte sociale).

Filiera tehnologica cuprinde profilul economic, profilul resurse si protectia mediului, prelucrarea mediului, profilul ethnic, mecanic, profil industrie usoara, textila, pielarie.

In peste jumatate de secol de existenta Colegiu Tehnic “Dimitrie Ghika” din Comanesti a constituit un authentic focar de stiinta si cultura pe valea Trotusului superior. Au absolvit diferite forme de pregatire aproape 14000 de tineri, care si-au dovedit competenta in cele mai variate domeni, dovenind personalitati ale stiintei, tehnicii si culturii romanesti: professor univ. dr. Ioan Lascar,presedintele colegilor medicilor din Romania, presedintele Comisiei de Chirurgie Plastica si Microbiologie Reconstructiva A Ministerului Sanatatii si Familiei, Presedintele Academiei Romane de Chirurgie Cosmetica, Plastica, specialist de reputatie mondiala in chirurgie plastica si reparatorie, dr. ing. Ionel Bucur, directorul Grupului nr.1 de la Centrala Atomoelectrica Cernavoda, prof. dr. Adrian Podoleanu, professor universitar in Anglia, profesori universitari- Gheorghe Neagu, Ecaterina Cretu, Gheorghe Grigoras, ingineri, arhitecti, medici, profesori, istorici, poeti si scriitori, comandanti de nava si sefi mecanici maritimi, economisti, conducatori de intreprinderi si institutii, oameni politici, etc.


PROFESORI

Conducerea:
Director: prof. Popa Florin
Director adjunct: prof. Simona Stoica
Director adjunct: prof. Marlena Lucas

Biologie: Dutu Daniela, Popa Camelia, Ster Alexandrina
Istorie: Prisecariu Mihaela Elena, Balbaie Petrita
Geografie: Buzatu Angelica, Cozma Florin
Matematica: Musat Stela, Daniela Saramet, Munteanu Ion, Popa Florin, Rotaru Petru
Chimie: Hanganu Iulia, Hanganu Marieta, Craciun Octavia,
Limba engleza: Corbu Liana, Murgu Laura, Colpos Magda,
Muzica: Garai Vasile, Garai Eugenia
Educatie fizica: Rosu Gabriel, Iscu, Bulubasa
Limba franceza: Surugiu Ionut, Canea Gabriela
Educatie Plastica: Boteanu Laura
Religie: Andrioaie Anca
Fizica: Ionescu Dorina, Ionescu Valentin, Oprea Toader
Limba latina: Colacel Petre
Stiinte Socio-umane: Stoica Simona, Dumitriu Vasile
Limba româna: Apreutesei Felicia, Rosu Luminita, Oica Iulia, Calugaru Marioara, Colacel Petre , Munteanu Silvia
Informatica: Laslau Antonia, Varcolici Mihaela

Comments

 • ligia

  e fain sa vii la sc asta doar daca te distrezi in rest nai ce sa vezi in ea

 • Barbu Claudiu

  cel mai important lucru este sa o salut pe D.na Ionescu,o diriginta ce tine cu copii ei si la bine si la greu!!!si totusi…imi este dor cateodata de emotiile traite in anii de liceu!!!

 • maria

  buna irina noi am fost colege si din cate imi aduc eu amite tie iti spunea apetrei irina am fost prima promotie a domnisoarei Apreutesei Felicia te salut pe aceasta cale si iti doresc mult noroc in viata si sanatate

 • Irina`

  Buna!
  Inainte imi zicea marian irina!

 • crap robert

  se face seral pt. clasa a-xi-a?

 • crap robert

  anul asta?

 • roxana

  buna…anul acesta intru si eu in clasa a9a si sper sa ma inteleg bine atat cu profesorii cat si cu ceilalti din clasa…sunt convinsa ca nu voi regreta ca am facut aceasta alegere de a merge la liceu la comanesti…

 • Paul Ursachi

  Am fost profesor (stagiar si titular) la Liceul Comanesti – Bacau in perioada 1967 – 1970. Pot spune ca acestia sunt cei mai frumosi ani din viata mea. Am amintiri f. multe si frumoase de atunci. Detin fotografii inedite cu colegi si elevi ai liceului, cu vederi panoramice, cu serbari si traditii, cu insemnari in jurnalul “de bord” al clasei pe care am indrumat-o ca diriginte. As fi foarte bucuros ca profesori si elevi din acea perioada sa ia legatura cu mine si sa ne confesam. Transmit tuturor (inclusiv actualilor elevi si profesori) un gand de aleasa si solidara pretuire. Celor care isi incep cariera didactica la acest liceu le urez sa aiba parte de cel putin aceleasi bucurii pe care le-am trait eu cu 44 de ani in urma. Va imbratisez pe toti (comanestenii) ! Cu respect si stima, prof. Paul Ursachi.

 • @ Prof. Paul Uraschi – Buna seara, domnule profesor! Este o onoare si o placere sa va avem printre noi in paginile viata de liceu.Daca ati putea sa ne puneti la dispozitie ceva materiale am putea construi un articol frumos impreuna. Va transmit toate gandurile bune si ma inclin cu stima si respect!

 • belphegor

  ,,Paul Ursachi on august 14th, 2011 2:52 pm Am fost profesor (stagiar si titular) la Liceul Comanesti – Bacau in perioada 1967 – 1970.”(copy-paste) …si eu am fost elev al D-voastra la clasa prof. Costel Spataru in aceasta perioada! Toata stima Domnule Profesor!…

 • maria lupas

  am fost eleva la acest liceu,promotia 1992 la clasa d-rei Apreutesei Felicia.Mi-as dori foarte tare sa avem intalnirea de 20 de ani in 2012.

 • Lucica Pagu (Funduc)

  Am terminat liceul in anul 1971, diriginte Spataru. Ar fi interesant, daca exista o statistica cu nr. de absolventi cu studii superioare, care au facut liceul din Comanesti. Sunt si eu printre ei. Sunt plecata de 41 de ani din Comanesti, dar am inteles ca tabloul cu clasa mea exista pe holurile liceului. Poate, la vara voi reusi sa trec pe la liceu.

 • Marian

  Buna ziua,doresc o adresa de email unde o pot contacta pe d-na prof.Musat Stela,multumesc .

 • mia ionescu

  draga prietena Antonia actualmente profesoara de informatica poti sa fii contactata.
  multumesc!

  sa-ti amintesti de anii de liceu…..

 • MARIA POPESCU

  Am niste intrebari , niste corecturi, niste nedumeriri …. 1) Cine a ”’creat”’ tabelul nominal al profilor ? De ce lipsesc nume de profesori?? 2) ”’Creatorul”’ tabelului are habar de ordinea obiectelor de invatamant?? Cel …mai neinitiat individ ar fi luat obiectele in ordinea din catalog ,era simplu si la mintea gainii !!! 3) Niciun director n-a avut curiozitatea sa vada ce apare aici , chiar le este indiferent sau atata pot , mititeii??? Se ingramadesc sa ajunga mari scule dar mai au de invatat la multe capitole, doar interesul le poarta fesul si mai ales umplerea sacilor proprii !!! Sa pandeasca mai putin si sa-si vada barna din ochii lor !!!

 • Maria (Ababei)Zanescu

  Sambata 18 mai 2013,am revazut o parte a colectivului de profesori care ne-au indrumat in perioada 1969-1973!:D-l director adj.MOVILA,D-na CRETU,D-na ANTON,D-l MIHAI,D-l NICHITA, D-l HIRU,D-lSPATARU,D-na DIACONU,D-l PRAVAT,D-l SPINU,D-l ALEXANDRESCU……Ce incantare sa-i ascult dupa 40 de ani!…Ce emotii sa strabat coridoarele liceului pana la sala de festivitati!Ce bucurie sa ne intampine actualii elevi,copii veseli si frumosi ce ne-au amintit de tineretea noastra!,de cei mai frumosi ani ai tineretii, in care s-au pus bazele a ceea ce santem astazi! RESPECT si RECUNOSTINTA profesorilor minunati,SUCCES elevilor de azi!

 • hodis dorina

  Da, a fost frumos, putea fi si mai frumos, asa au fost vremurile.
  ….este tot atat de imposibil sa imprimi un caracter frumos si armonios ințr-un trup care tremura, pe cat este de greu sa tragi linii frumoase si drepte pe o hartie care se misca.
  Hodis Dorina fosta Hanganu
  Prof. CTAPI Zalau
  0722706864
  hdorina@yahoo.com