Colegiul National Mihai Viteazul

October 19, 2007 scris de  
In categoria Licee

Mihai Viteazul1. LOCALIZARE

Adresa: Bd. Pache Protopopescu, nr. 62, sector 2, Bucuresti
Telefon: 021-2525871
Fax: 021-2525700
Adresa web: www.cnmv.ro
E-mail-uri:
Direct,iune: director@cnmv.ro
Secretariat: secretariat@cnmv.ro
Administrat,ie: administratie@cnmv.ro
Contabilitate: contabilitate@cnmv.ro

2. ISTORIC Colegiul National „Mihai Viteazul” (CNMV)

Colegiul National “Mihai Viteazul” dateaza din anul 1865, fiind o subdiviziune a liceului “Sf.Sava”. Scoala poarta( numele voievodului Tarii Românesti, ctitorul primei uniri a Tarilor Române.

CNMV curpinde pe lânga clasele de curs, laboratoare de botanica, zoologie, geografie, acquarium, biblioteca(, internet, o sala de spectacole de peste 1.000 de locuri, o capela, un amfiteatru si o sala de educatie fizica.

“Mihai Viteazul” este un liceu orientat spre pregatirea de foarte buna calitate în domeniul stiintelor – matematica, fizica si chimie.
Liceul are 40 de clase si 1.159 de elevi, potrivit proiectului planului de scolarizare pentru anul scolar 2006-2007 afisat pe site-ul oficial al CNMV.

Absolventi CNMV: P.P.Negulescu, C-tin. Kiritescu, Ion Nona-Otescu, Dumitru Leonida, Serban Titeica, Florin Comisel, Dan Barbilian- Ion Barbu, Ion Fintesteanu.

3. ADMITERE:

Pentru admiterea 2007, la Colegiul National “Mihai Viteazul” sunt disponibile 280 de locuri. Ultima medie de admitere este 9,42. Pentru anul scolar 2007-2008 se vor forma 10 clase de a IX-a cu profil real, specializarea matematica-informatica, dintre care patru clase speciale: doua intensiv engleza si doua intensiv informatica. Admiterea în cadrul acestor clase se va face în urma unui examen suplimentar.

4. De ce sa alegeti CNMV:

 • media scolii 2004/2005 a fost 8,86.
 • procentul de promovare anual este peste 99%.
 • dintre cei 323 de elevi care au sustinut examenul de bacalaureat în anul 2006:
  • 214 au obtinut medii cuprinse între 9 si 10;
  • 97 de elevi au obtinut medii între 8 si 8,99;
  • 9 elevi au obtinut medii între 6,85 si 7,99.
 • medaliile de aur si de argint câstigate la concursul international Infomatrix dovedesc nivelul înalt de pregatire în informatica.
 • printre partenerii CNMV se numara Ministerul Educatiei si Cercetarii, British Council, Oracle România, Oracle International, Softwin etc. Elevii sunt pregatiti înca( de pe bancile liceului pentru cariera care doresc sa o urmeze, fiind orientati în acest scop de profesori.

5. PROFESORI
Director: profesor fizica Sever Popa
Director adjunct: profesor limba engleza Adriana Tepelea
Profesori:
Limba si literatura româna: Tana Nutu, Ion Duna, Aurelia Ilian, Codina Savulescu, Marina Radita, Badescu Nicoleta, Delia Georgescu.
Limba engleza: Adriana Tepelea, Gabriela Sarbu, Cristina Nechifor, Andreea Hodivoianu, Catalina Sacuiu, Ana-Maria Baciu, Decu Adriana, Gabriela Bedreaga.
Limba franceza: Carmen Blendia, Mariana Ene, Otilia Negoita, Doina Paul, Gabriela Cristina Nenciu.
Limba spaniola: Victoria Sepciu.
Limba germana: Casandra Bucur.
Matematica: Costin Marculescu, Doina Munteanu, Mihai Baluna, Eugen Radu, Daniel Petriceanu, Mugurel Stefan, Luana Cojocaru, Andreescu Mihaela, Ionut Andrei Macau, Toni Mihalcea, Costel Chites, Ion Savu, Teodor Emilia
Fizica: Sever Popa, Beatrice Popescu, Cristina Onea, Monica Raicu, Carmen Gavrilescu, Mihai Modreanu, Mihai Surdu, Ion Toma.
Chimie: Gabriela Teodorescu, Anghel Radu Stoica, Daniela Tudor, Dora Melian, Doina Danciulescu.
Biologie: Ioana Arinis, Claudia Negut, Ana Gina Spirea-Andrei, Roxana Paraschivoiu, Alexandru Croitoru
Istorie: Mugur Mos, Mihai Manea, Dragos Constantin Predescu, Georgescu Gabriel.
Geografie: Delia Mincu, Petre Stoinea.
Psihologie: Ioana Sandru.
Filozofie: Liliana Zaschievici.
Limba latina: Voicescu Ileana.
Stiinte sociale: Rodica Ionescu.
Informatica: Mioara Gheorghe, Gebaila Gilda Gratiela, Mihaela Stan, Viorel Rudeanu, Diana Udrea, Valeriu Dan Minciu, Corobana Gabriela, Miriunis Mihai, Florin Pop
Educatie fizica: Margareta Radomschi, Mariana Suteu, Crisan Monica Bal, Ovidiu Gabrea, Adrian Narcis Nicolae.
Religie: Alina Cocei.
Educatie muzicala: Iulia Ramona Ungureanu.
Educatie vizuala: Valeriu Pantilimon.

Comments

 • sper sa va respectati in continuare,
  fata mea este boboaca la voi in liceu din toamna

 • alexa

  buna:D… tocmai am aflat ca am intrat la mishu la cls mate-info si as vrea sa stiu cum sunt profii in general si daca chiar trebuie sa iti inveti la toate materiile, si daca in paralel cu scoala poti sa ai timp liber. aaa……si daca nu esti genu de persoana care sa stea tot timpul sa toceasca (chiar daca am intrat cu 9.58) am sanse sa trec clasa:)))??? multumesc muuult:X:*:D

 • a.

  eu am intrat cu 9.71:)) si nu prea a avut nimeni chef de invatat in pimul an:))stai linistita, o sa inveti fara sa vrei si o sa ai destul timp liber. intr’a 9’a nu ramai corijenta, mie’n’suta, da’ ramai repetent la profi mai nasoli daca pe bune nu gandesti:D

 • Undoo

  Si eu invat in mishu. Dar am sa ma mut inapoi. Well, daca vrei sa inveti inveti la orice scoala. Nu mai pun faptul ca daca nu esti dupa anumite criterii(modul tau de a fi) nu poti sa stai acolo. Este , defapt nu este , o scoala buna pentru ca se baga o grama de bani neica in el.Ma rog , fiecare dupa parerea lui. Dar , va asigur ca mishu nu e doar un colegiu in care doar la inceput tre sa te acomodezi , e un Mai-Mult-Decat-iad. Adevaru e ca sunt unii profesori buni, asta insemnand 5%.Bafta! Asta e CNMV!>>>>>>>>>>>>>>>>))))))))))))))))))))))))

  http://www.youtube.com/watch?v=GWy_uauR-6k

 • Madness

  Oh cmon. Viteazu e misto per total. Mai sunt si profi aiurea, dar majoritatea (mai ales cei de stiinte) sunt foarte buni. Clasa mea, cel putin, invata pe bune la mate si fizica. Notele nu sunt extraordinare (adica sunt mici spre foarte mici =)) ) dar te obisnuiesti pana la urma cu exigentele xD Si spiritul e foarte tare, atmosfera e placuta si relaxata, profii toleranti, deshcisi la minte. Me likes mishu. 😀

 • e-u

  daca era clasa de filo veneam la sigur in viteazu!
  dar asa consider mate-info intensiv engleza 😐 si eu nu sclipesc nici la mate nici la chimie nici la fizica!

 • gicu

  salut,
  stie cineva cum pot sa-l contactez pe dl.prof.Eugen Radu?as dori sa fac meditatii cu el.
  multumesc.

 • cristina

  Buna, eu am intrat in Viteazu si nu prea stiu multe despre liceu…pana la urma in urma discutiei de pe forum la ce ora se intra?? 7:30 sau 8:00?? ma poate lamuri cineva?? va rog:):)

 • mishu mi se pare un liceu care merita atentie

 • Tanase Radita

  Sunt promotia l962. Anul acesta, 2o12, ne intalnim pe 23 iunie sa sarbatorim implinirea a 50 de ani de la absolvire!As dori mult sa-mi raspunda cineva care a invatat in acea perioada la acest liceu LMV Bucuresti, daca isi aminteste de imnul liceului, pe care eu mi-l amintesc vag, dar colegii mei nu si0l amintesc de lor. Era vorba de dl.Prof. Max Vasiliu cu care am invatat acest imn si eu retin ca ar fi fost scris special pentru acest liceu de profesorii de muzica din acea perioada. Probabil l955-l962 Daca cineva, poate, Titinel Marinescu, Lucian Marinescu, sau cei din generatia lui si-l amintesc, sa-mi raspunda.
  Multumesc anticipat. pentru timpul si patiul acordat

 • cristina

  cel mai prost liceu .nu imi place deloc La matematica nu invatam nimic pentru ca nu ne preda nimeni nimic . apropo numai drogati pe acolo

 • denis

  cel mai nashpa liceu. Sunt numai drogati . am terminat liceul anul trecut si ma bucur foarte mult ca parca am scapat din iad

 • alexandru

  numai drogati in acest liceu

 • Maria

  imi dati si mie va rog un nr de contact de la prof. de biologie Ioana Arinis va rog din motive personale va rog sa le trimiteti la aceasta adresa:) multumesc
  miley_4all@yahoo.com

 • alex t

  eee hai sa fim seriosi. Eugen radu e un profesor de 2 bani, e un bun matematician, dar locul lui nu trebuie sa fie la catedra