Suntem oameni

February 9, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Indiferent de statutul social, banii de buzunar, notele la mate sau aspectul fizic suntem oameni. Toti ne atribuim unii atora titlul acesta. Dar ce inseamna sa fi om? (Sa raspundeti, va rog!)

in-iarba.jpgS-ar putea da o reteta in urma careia este “fabricat” omul? 🙂 Daca da, eu as vede-o astfel:

30% inteligenta 29% iubire 28% indignare 10% complexitate 3% ipocrizie

Sau poate este doar trup si suflet. Ar fi prea putin totusi. Cred ca este mult mai mult decat atat. Mie mi se pare o fiinta incredibila pentru ca omul este afectiune, ignoranta, plictiseala, dorinta, sinceritate, neputinta, comunicare, ambitie, prietenie, demnitate, dispret, furie, romantism, tradare, sensibilitate, durere, zgarcenie etc. As putea continua la infinit, dar cred ca ati prins ideea.

Cel mai interesant mi se pare faptul ca un om poate avea mai multe stari, insusiri contradictorii in acelasi timp si acestea nu se amesteca totusi.

Toti oamenii vorbesc despre oameni. Nu conteaza daca despre ei insisi sau despre alti oameni, dar fie ei avocati, gradinari, chelneri, informaticieni, tot vorbesc despre oameni.  Nici timpul sau locul nu conteaza. Oricand, oriunde este cel mai potrivit sa incepem sa vorbim despre oameni.

Poti cunoaste pe deplin un om? Ma cam indoiesc, data fiind continua schimbare a omului. Omul nu ramane niciodata acelasi multa vreme pentru ca se plictiseste. Parca mereu vrea ceva nou. Nici macar pe noi insine nu ne putem cunoaste deplin pentru ca uneori suntem atat de prostuti incat ne mintim singuri. ;))

Cred ca asta e. Cred ca nu ne ramane decat sa ne iubim. Si totusi, daca nu reusim sa ne iubim intre noi, macar pe noi insine sa ne iubim, caci:

Acela care nu se iubeste pe sine nu stapaneste nimic pe lumea asta.” [Giovanni Boccaccio]

Comments

 • Anda

  Hello..>:D

 • vali

  Asa e indiferent de statutul nostru social suntem…oameni, dar sunt atatia oameni cat si personalitati..fiecare om are o personalitate a sa si un caracter ..si uni…oameni iau si in consideratie: bani de buzunar, aspectul fizic sau notele la mate…si aici intervine .. chestia “ce inseamna sa fi om” si cum tu poti judeca o persoana sau cum o poti intelege. “Ce inseamna sa fi om”… pai parerea mea ar fi ca daca esti om nu trebui sa judeci dupa aspect fizic bani de buzunar… etc ci dupa comportamentul acestuia si gandirea lui..la fel si cum stie .. sa se comporte si in societate

 • Anda

  Hello….(again) Ti-am citit articolul..Si sincera sa fiu ..Nu ma mai satur de el! Dupa parerea mea..A fi om poate semnifica multe lucruri…Depinde din ce punct de vedere privesti….Intrucat exista fiinte…In plina dezvoltare..Care inca nu si-au format personalitatea si..Psihicul astfel incat sa poata gandi rational ca om…Preferand sa se deghizeze cu ajutorul unei masti…..Si sa isi incalzeasca viata ascunzandu-se de ceilalti asha cum si o manusa poate ascunde si incalzi o mana….. Iar din nefericire, cele mai multe persoane sunt asa…. Iar alt tip de fiinta..Care este alaturi de cei pe care ii iubeste..neconditionat…Care poate intelege si ajuta fara a i se cere asta…..Om inseamna a fi tu insuti si a infrumuseta viata celor de langa tine….Indiferent de starea pe care o ai…Vorba ceea: ,,A fi om e lucru mare…!”. Parerea mea..Poate ma insel, intrucat fiecare persoana are propriul sau rationament…..Tocmai de aceea orice om..Trebuie pretiuit pentru ceea ce este…Nu pentru ceea ce vrea sa para ca e….
  Pupicei muulti

 • V Ro@ks

  Foarte interesant articolul…intr-adevar suntem oameni?? indeplinim conditia umana asa cum trebuie sa fie..acceptam ceea ce suntem..nu mereu..pentru ca asa cum ai zis si tu suntem fiinte schimbatoare., rationale..gandim ,iubim,ignoram..si cel mai important ne complexam..asta-i omul