Piese de suflet din liceu

September 10, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Autori:
Bianca Florentina Cheregi
Edward Stănescu

Nu am mai scris de mult un articol „la dublu”. Aşa că astăzi m-am hotărât să o provoc pe Bianca la un duet în care să prezentăm piesele pe care le ascultam în liceu. Îmi aduc aminte de dimineţile mohorâte de toamnă, când vremea era ca acum, şi mă trezeam să plec spre liceu. De multe ori programam televizorul să pornească la 6,30 şi alegeam unul dintre posturile de muzică de-atunci. Puţinele ore de somn erau curmate, de multe ori, de muzica bună de pe MTV.

muzicaÎmi aduc aminte şi acum senzaţia plăcută pe care o aveam când era o melodie care te energiza. Lucrările, orele grele din orar, problemele parcă se topeau.

De asemenea, tot în acea perioadă, clasa a 10-a, a 11-a, făcusem rost de un aparat de radio pe care îl ţineam în clasă. În fiecare pauză dădeam drumul şi ascultam muzică. Profitam de orice întârziere a profilor şi eram atenţi să nu rămânem fără radio.
Altfel zis noi am fost generaţia care a venit cu radio la şcoală. Dacă liceul nostru nu mai avea un post de radio propriu, am avut grijă noi să ne facem pauzele frumoase. Noi am inventat PROFM School pe vremea când postul mai sus amintit nu se auzea bine în toată ţara.
Mai jos vă oferim un playlist cu zece piese house super faine. O melodie voi alege eu, una va alege noua noastră colegă, Bia. Pe rând…. iar la final vedem ce iese 🙂 Acum o invit pe Bia să facă prima alegere.

Aşa este, Edy. Dimineţile în care trebuia să mă trezesc devreme ca să ajung la liceu erau un chin. Mai ales orele de la 7:00. Le îndulceam cu piesa „Bonnie and Clyde”, care îmi dădea o stare de bine. Ieşeam în curte în fiecare pauză, mai ales că rula muzica de la staţia liceului. Una dintre piesele pe care o punea foarte des dj-ul era „I’ll be missing you”. Stăteam la o bârfă pe ritmuri de P. diddy. Ce vremuri! Ne doream ca pauzele să dureze la infinit…

1. Prima piesă pe care o propun însă este Red Carpet – All right. E ideală pentru a începe o zi la şcoală, mai ales că dă o stare de încredere şi beatitudine. Pe mine mă ducea cu gândul la un răsărit de soare, tocmai de-asta îmi dădea vitalitatea necesară pentru o nouă zi.

casti2. Ok, Bia. Recunosc că alegerea ta este foarte inspirată şi mi-aş fi dorit şi eu să ascult această piesă în perioada liceului. Eu voi alege ATB şi melodia You’re not alone. Nu pentru că ar fi mai faină decât Ecstasy sau Hold you, semnate tot ATB, ci pentru că de la această piesă a pornit ideea acestui articol. Îmi aduc aminte că eram singur în România, ai mei erau plecaţi din ţară şi tocmai mi se schimbaseră toţi profesorii pe care îi avusesem într-a noua şi a zecea. Nu-mi mai venea deloc să mă duc la şcoală, voiam să mă transfer din liceu, dar eram încă minor şi nu puteam face mutarea asta fără acordul alor mei. Iar într-o dimineaţă foarte mohorâtă şi foarte foarte friguroasă, televizorul a pornit brusc pe MTV, pe la mijlocul piesei You’re not alone. Tocmai mă gândeam să chiulesc (dacă nu toată ziua, măcar la primele ore), dar această piesă mi-a transmis o senzaţie super plăcută pe care mi-o amintesc şi acum, după atâţia ani. So, alegerea mea rămâne ATB şi You’re not alone.. Cred că deja conduci cu 1-0, deşi eu am vorbit (scris) iar mai mult decât tine.

3. Frumoasă şi alegerea ta…Următoarea mea propunere este „The world is mine”, a lui David Guetta. Se pliază perfect pe anii de liceu, când aveam impresia că întreaga lume este a mea. Cu toţii simţim asta la un moment dat…şi e extraordinar sentimentul. Piesa mă duce cu gândul la majoratele la care fredonam din răsputeri. Era piesa noastră preferată…

4. Mda.. uitasem de melodia asta. Dar uite ce propun eu. Facem un exerciţiu de imagine şi dacă ar fi să dăm timpul înapoi cu siguranţă că ar fi imposibil să nu ascultăm Armin van Buren şi In and out of love. Aşa că alegerea mea este In and out of love, cu toate că atunci când eram în liceu nu era nici măcar în proiect această piesă.

5. Da, piesa îmi dă şi acum fiori, deşi a fost lansată de un an şi ceva. În ton cu propunerea ta, îmi amintesc cum trepidam pe IIO – „Is it love” în liceu. Dacă ar fi să dau timpul înapoi, l-aş imortaliza în momentul în care ascultam piesa asta. Cât de inocentă mi se părea iubirea în anii de liceu…Pe ritmuri de IIO, recomand această piesă tuturor celor care cred că iubirea este ceva înălţător.

6. Pe mine ritmul acesta Is it love..is it love mă disperă. Dar îmi aduc aminte cu plăcere de Schiller (nu poetul 🙂 şi I feel you. Era melodia de la finala Cupei Liceelor la Baschet.Finala nu era ca o poveste de-acum. Se juca mereu cu sala plină şi îţi doreai din tot sufletul să ajungi să joci măcar un meci într-o astfel de atmosferă. Ca să nu mai vorbesc de domnişoarele superbe şi … inaccesibile în acea perioadă 🙂

7. Da, ce-i drept, probabil domnişoarele superbe ţineau cu tot dinadinsul să pună băieţii pe jar. Un strop de nebunie nu strică, oricum. Cu „Havana Loca” de la Bed Beach începea cu adevărat vara pentru mine…Îmi dădea acel iz nebunesc care mă pregătea pentru distracţia din timpul verii. Se termina anul şcolar şi începea vacanţa. Clipele treceau încet şi era incredibil de cald. Aşteptam cu nerăbdare să înceapă cât mai repede vacanţaaa…Tu aşteptai vacanţele, Edy?

8. Era chiar primul gând la începutul anului şcolar! Priveam înainte, doar să vină vacanţa, fără să profit de clipele de-atunci. Cert e că acum m-aş distra mult mai mult, probabil pe ritmuri de Sylver… şi Forever in love

9. Da, şi eu mă distram foarte bine pe „Feel Good”, piesă cântată de Activ în duet cu Dj Optik…A fost şi imnul Liberty Parade 2006. O piesă pe care o recomand şi acum cu aceeaşi intensitate cu care o ascultam în clasa a 11-a. Tu ce ascultai prin a 11-a?

10. O piesă dintr-a 11-a ? Chiar că m-ai pus pe gânduri. Păi era perioada aceea cu Paul van Dyk şi Gigi D’Agostino. The last but not least La passion – Gigi D’Agostino.

– Hai că au trecut repede piesele. Parcă la fel de repede ca anii de liceu. Ce zici, Bia ?
– Da, aşa e, au trecut şi nu vor mai veni. Din păcate viaţa de liceu se trăieşte o singură dată. Profitaţi la maxim! Ne vedem la următorul articol pe viatadeliceu.ro.

Comments

 • nice ! eu in liceu (clasa a 11-a) ..eram fasinata de mel lui Cristi Nistor – coji de portocale ….o ascultam in nestire …
  CItind postul mi-am adus aminte de havana loca + inca cateva … melodii pe care cred ca mp3-ul meu de atunci (cu cd!!!) … ar sti sa le redea chiar fara un cd in el :))
  You go Edy ! keep up the good work!

 • Ivousky

  Nu mi se pare real ca viatadeliceu sa fie updatat de non-liceeni. Vremea trece, facturile raman, vorba aia. Generatia urmatoare prinde lucruri noi. Si cum spunea Bia, “au trecut şi nu vor mai veni. Din păcate viaţa de liceu se trăieşte o singură dată. Profitaţi la maxim!”.
  My 2c.

 • Edy

  @ Ivousky – Pe tine te asteptam de doi ani! Si nu stiam unde sa te gasesc.. Site-ul a fost gandit de asa natura incat sa fie updatat de liceeni… dar din pacate, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.. Si cred ca e mai bine sa existe si sa fie intretinut de unii, care au trecut si ei candva prin liceu, decat sa nu fie deloc.

  Oricine isi doreste cu adevarat se poate alatura echipei viatadeliceu! Astept un mail pe adresa contact@viatadeliceu.ro , daca esti interesat.

  @ Sabi – multumesc pt incurajari. Avand in vedere ca artistul Cristi Nistor ne este o cunostinta comuna, mai veche, iti inteleg simpatia. Melodia era dragutica…iar eu deja nu mai eram in liceu cand era difuzata.

  Te pup,

 • Cristi

  Voi, acum, sunteti fericiti ca aveti de unde alege. Pe vremea mea ascultam Bee Gees, AC/DC, (abia aparuse Back in Black), Iris (pentru ca am fost coleg la Neculce cu Anton Hasias care era basistul lor si care prin ’80 a plecat in luxemburg) si chiar nu-mi mai aduc aminte. Pe atunci deschiderea nu era asa de mare catre media, dimpotriva era eclipsa totala. ca sa ascultam ceva de calitate, dadeam din mana in mana putinele viniluri pe care le gaseam pe la colegii cu relatii sau parinti care mai ieseau pe afara….
  Asa ca fiti fericiti si ascultati cat mai multa muzica, de oricare, si bucurati-va de ea.

 • Cristi

  ce poza nashpa mi-ai pus. nu sunt asa de urat

 • Edy

  @ Cristi – Poza se pune automat, daca nu ai un cont de gravatar. O sa te invat unde iti poti schimba poza. Astept doar un semn de la tine 🙂

 • Ivousky

  @ Edy – am terminat de 2 ani liceul. Singurul motiv ca mai vizitez siteul e ca dau cate un link pe statusul Biancai @Yahoo!M =)

 • Ivousky

  Vroiam sa zic “dau cate un click” 🙂

 • Edy

  @ Ivousky – Daca ai ceva sa ne transmiti din experienta de fost licean, oricand esti binevenit. 🙂 Te asteptam in continuare pe site si cine stie poate reusim sa-l facem atractiv, incat sa nu mai fie nevoie de click-ul de pe statusul Biancai.

  Cu stima,

 • sunt in clasa a 9 a dar nu mai suport liceul asta imi vine sa mor mai ales din cauza notelor ma gandesc sa ma las de scola deoarece nu mai suport datimi un sfat va rog!

 • de ce nu imi rasp e in joc viata mea nu credeti?ce ma sfatuiti sa fac?

 • imi place

 • imi place k nu imi rasp!!!!!!!!!!!!!!